ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Daniel»: Έκθεση φωτογραφίας των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ από την καταστροφική κακοκαιρία

Ήταν Σεπτέμβριος του 2023 όταν η κακοκαιρία «Daniel», προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο και ανέτρεψε τις ζωές πολλών κατοίκων της Λάρισας και κατ’ επέκταση της Θεσσαλίας. Ο Πηνειός «φούσκωσε» επικίνδυνα, με τη στάθμη του να ξεπερνάει τα 10 μέτρα και αρκετές συνοικίες της πόλης πλημμύρισαν. Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη, και Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ πολλά από τα παρακάρλια χωριά δοκιμάστηκαν όσο ποτέ άλλοτε.

Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, σπίτια, καταστράφηκαν και έναν χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοιχτές για πολλούς κατοίκους. Σήμερα, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός των κατοικιών τους. Οι Λαρισαίοι φωτορεπόρτερ που κάλυψαν την καταστροφή ,έναν χρόνο μετά διοργανώνουν φωτογραφική έκθεση σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων. Οι φωτορεπόρτερ μέρα και νύχτα, επί πολλές ημέρες, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και κατέγραψαν την καταστροφή.

Οι εικόνες τους ξεπέρασαν τα στενά όρια της Θεσσαλίας, «ταξίδεψαν» σε όλο τον κόσμο και είναι ιστορικής σημασίας πλέον. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται: η ταλαιπωρία ανθρώπων και ζώων, η καταστροφή περιουσιών, η αγωνία, η ένταση, η θλίψη, η οργή και εν τέλει η μανία της φύσης.
Εκτός των άλλων, με την έκθεση αυτή, οι φωτορεπόρτερ επιδιώκουν να βάλουν ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα πόνου και θλίψης, να μετατραπούν σε μνήμη και γνώση και οι αρμόδιοι φορείς να βοηθήσουν όσους πληγέντες αντιμετωπίζουν ακόμη, μέχρι σήμερα, προβλήματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων, στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» και η έκθεση θα έχει διάρκεια έως την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 και ώρες λειτουργίας Καθημερινά 11:00-13:30 και 17:00-20:30 Κυριακή κλειστά .Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στην Έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι φωτορεπόρτερ:

Θανάσης Καλιακούδας, Δημήτρης Καστανάρας, Βαγγέλης Κουσιώρας, Γιώργος Κυδώνας, Κώστας Μάντζιαρης, Βασίλης Ντάμπλης, Αποστόλης Ντόμαλης, Θάνος Παλούκας, Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες