ΛΑΡΙΣΑ

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Ραψάνης στην Πτολεμαΐδα, Κοζάνη και Σιάτιστα

Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδρομών,  που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τεμπών για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στην Πτολεμαΐδα –Κοζάνη και στον Δήμο Εορδαίας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Η περιήγησή τους ξεκίνησε από το μοναδικό τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους  το Πάρκο Ελαφιών και Ζαρκαδιών του Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30 χλμ από την Κοζάνη, 3,5 χλμ ΒΑ της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης.

Πρόκειται για έναν καταπληκτικό χώρο που προσφέρεται για περιπάτους, φιλοξενεί περισσότερα από 50 πανέμορφα Ελάφια τα οποία περιπλανιούνται ελεύθερα στο καταπράσινο τοπίο, δημιουργώντας μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ απόλαυσαν το θέαμα της φύσης και  χαλάρωσαν στη δροσιά του φθινοπώρου .Είναι μια μοναδική εμπειρία για  φυσιολάτρες, προσφέροντας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτά τα υπέροχα ζώα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Κατόπιν τα μέλη του ΚΑΠΗ επισκέφτηκαν την Κοινότητα Εμπόριο, όπου είναι χτισμένος ο Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ Φίλιο. Ο Ναός αποτελεί πιστό αντίγραφο του Ναού της του Θεού Σοφίας (Αγιά Σοφιάς) της Κωνσταντινούπολης, όπου εντός του ναού του Αγίου Μηνά βρίσκεται το παρεκκλήσι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμοκολύτρας καθώς και πιστό αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Ο μεγαλύτερος πλούτος του Ναού είναι οι αγιογραφίες του που διακρίνονται σε κινητές και ακίνητες και ο ρυθμός του είναι τρίκλιτη Βασιλική με ξύλινη στέγη. Εν συνεχεία απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της κοινότητας Εμπόριο Κοζάνης. Ακολούθησε επίσκεψη στην Σιάτιστα όπου θαύμασαν τα αρχοντικά πετρόχτιστα σπίτια με την εξαίσια αρχιτεκτονική τους και απόλαυσαν το απογευματινό τους καφεδάκι και συνέχισαν με περίπατο στα εμπορικά καταστήματα με τα γνωστά γουναράδικα της Σιάτιστας όπου πραγματοποίησαν τα ψώνια τους.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ, ευχαριστούν προσωπικά το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μανώλη για την ευγενική προσφορά του και για την ευαισθησία του στην Τρίτη Ηλικία.

Ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Τρίτης Ηλικίας.

Την εκδρομή συνόδευσαν η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Δημοτική Σύμβουλος Ζωή Σαραντοπούλου – Παρίση, ο  σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ραψάνης Γεώργιος Γκαραγκούνης, η προϊσταμένη των κοινωνικών δομών Τεμπών Πανωραία Τσικλητάρη, και η οικογενειακή βοηθός των ΚΑΠΗ Συνοδεία Κουτσιαμπέλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες