Συνταγές
Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα στο φούρνο
.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, αλλά εξίσου γευστικό; Το κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα στον φούρνο είναι η κατάλληλη επιλογή. Η ιδιαίτερη γεύση του και ο συνδυασμός μελιού με μουστάρδα, υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.
Μπορείτε να το φτιάξετε και για τραπέζι, ώστε να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας. Η συνταγή για αυτό το κοτόπουλο είναι εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας συνεπάρει!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλά
- 120 γρ βούτυρο φρέσκο
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα με σπόρους
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα Dijon
- 4 κ.τ.σ μέλι
- 4 σκ. σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 120 ml ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
Για τις πατάτες
- 14 μικρές πατάτες κομμένες στα 4 κυδωνάτες
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- Χυμό από 1 λεμονί
- 60 ml λευκό κρασί
- 1 ΚΣ μουστάρδα Dijon
- 70 ml ελαιόλαδο
- 120 ml ζεστό νερό
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι/πιπέρι
Πώς να φτιάξεις βήμα- βήμα το κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Αφαιρέσετε από το κοτόπουλο το κόκκαλο γιάντες που βρίσκεται στη βάση του λάρυγγά της κότας και αναμεσά στα δυο στήθη
- Αυτό θα σας διευκολύνει αργότερα για να τεμαχίσετέ την κότα
- Ζεματάμε το κοτόπουλο σε καυτό νερό με 1 ΚΣ αλάτι και 2 ΚΣ ξύδι για 3 λεπτά (αυτό το κάνουμε για να έχουμε μια πολύ τραγανή πέτσα)
- Το κρεμάμε να στραγγίσει καλά στο ψυγείο για 2 ώρες (αυτο μόνο αν το βάλετε ολόκληρο,αν θέλετε μπορείτε να κόψετε απ την αρχή το κοτόπουλο σε μερίδες και να το μαρινάρετε)
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες
- Τις βράζουμε για 10 λεπτά
- Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες
- Μαρινάρουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, το ζωμό κοτόπουλου, την μουστάρδα, κρασί, σκόρδο, θυμάρι και λεμονί
- Τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο, τη μουστάρδα με σπόρους και την Dijon, το σκόρδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Σε ένα μικρό κατσαρόλι λιώνουμε σε ζεστό νερό τον κύβο ζωμού κοτόπουλου
- Αναμιγνύουμε το ζωμό με το μείγμα μουστάρδας και προσθέτουμε και το μέλι
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αποκολλήσετε προσεκτικά με τα δάχτυλά σας τη πέτσα του κοτόπουλου στο στήθος. Πιέστε το μισό μείγμα βουτύρου μουστάρδας ομοιόμορφα κάτω από το δέρμα.
- Αλατοπιπερώνετε παντού το κοτόπουλο, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής κοιλότητας απλώνουμε τις πατάτες γύρω από το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με την μαρινάτα τις πατάτες.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200°C. Ψήνετε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά συνολικά.
- Πάρετε το υπόλοιπο από την μαρινάτα του κοτόπουλου, προσθέτοντας επιπλέον μουστάρδα και μέλι αν χρειάζεται. Όταν το κοτόπουλο έχει περίπου 15 – 20 λεπτά να ολοκληρώσει το ψήσιμο του, αλείψετε τη μουστάρδα μελιού σε όλο το κοτόπουλο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει τελείως.
- Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν το διαμελίσετε και το σερβίρετε με τις κυδωνάτες πατάτας.
- Μπορείτε να το συνοδέψετε με μια σαλάτα από φυλλώδη λαχανικά και ένα dressing με μουστάρδα μέλι και λεμόνι.
The post Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα στο φούρνο appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις