Life & Style

Πώς να ετοιμαστείς για το πρώτο ραντεβού μετά από ένα χωρισμό

Ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για το πρώτο ραντεβού μετά από έναν χωρισμό; Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για αυτήν την εμπειρία;

1. Μην βγεις με σκοπό να αντικαταστήσεις τον πρώην σου

Κάθε ραντεβού και κάθε άτομο μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην τα βλέπεις ως υποκατάστατα του πρώην σου. Αντί να βγαίνεις με έναν συγκεκριμένο στόχο, όπως το περιστασιακό σεξ ή μια νέα σχέση, σκέψου ότι απλώς έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να ζήσεις νέες εμπειρίες.

Αυτό το ραντεβού μπορεί να σου προσφέρει έναν φίλο ή ακόμα και την επόμενη σχέση σου, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος σου. Είναι επίσης σημαντικό να μην έχεις υπερβολικές και μη ρεαλιστικές προσδοκίες (όπως το να πιστεύεις ότι σήμερα θα συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου), καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση.

2. Μην παρασυρθείς από τη σύγκριση

Είναι φυσικό να συγκρίνεις οποιονδήποτε βγαίνεις σε ραντεβού με τον πρώην σου, ειδικά αν η σχέση σας τελείωσε σε καλό κλίμα. Ωστόσο, αυτή η σύγκριση μπορεί να προκαλέσει μόνο σύγχυση. Επιπλέον, μπορεί να σε εμποδίσει να δώσεις ευκαιρίες στα νέα άτομα που γνωρίζεις, καθώς μπορεί να πιστεύεις ότι κανείς δεν θα είναι τόσο κατάλληλος για σένα όσο ο πρώην σύντροφός σου.

Αν δυσκολεύεσαι να σταματήσεις τις συγκρίσεις, ίσως είναι χρήσιμο να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σου και να επανεξετάσεις τη σχέση που έχει τελειώσει. Σκέψου το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις μια λίστα με τους λόγους που οδήγησαν στον χωρισμό, προκειμένου να απομυθοποιήσεις τον πρώην σύντροφό σου και να απολαύσεις πραγματικά την εμπειρία της γνωριμίας με ένα νέο άτομο.

3. Απέφυγε να αναφέρεις τον πρώην σου

Κανείς δεν επιθυμεί να βγει ραντεβού με κάποιον που συνεχώς αναφέρεται στην προηγούμενη σχέση του. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι είσαι ακόμα προσκολλημένος στο παρελθόν και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το άτομο που έχεις απέναντί σου. Αν και η προηγούμενη σχέση σου ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής σου, ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν είναι κατάλληλη για μια πρώτη συνάντηση. Ακόμα και αν έχεις μια αστεία ιστορία με τον πρώην σύντροφό σου, είναι προτιμότερο να την κρατήσεις για μια μελλοντική συζήτηση.

4. Μην χάνεις την ελπίδα σου

Είναι πιθανό να βιώσεις αρκετά αποτυχημένα ραντεβού, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψεις σε αυτά να σε απογοητεύσουν. Κάθε μία από αυτές τις εμπειρίες έχει τη δική της γοητεία, προσφέροντάς σου αστείες ιστορίες και πολύτιμα διδάγματα σχετικά με τους ανθρώπους που συναντάς. Προσπάθησε να αφήνεις πίσω σου τα “αποτυχημένα” ραντεβού και να προχωράς σε νέα, σαν να μην έχουν συμβεί ποτέ.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις