ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε απόγνωση οι παραγωγοί του Πηλίου: Μεγάλες καταστροφές σε μήλα και κάστανα στον Δήμο Ζαγοράς (φωτό – βίντεο)

Σοβαρές καταστροφές καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σε καλλιέργειες μήλων και κάστανων στον Δήμο Ζαγοράς, με τους παραγωγούς του Πηλίου να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι καλλιέργειες, που αποτελούν βασική πηγή εισοδήματος για την περιοχή, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, αφήνοντας τους αγρότες αντιμέτωπους με τεράστιες απώλειες.

Τα μήλα, προϊόν για το οποίο η Ζαγορά είναι παγκοσμίως γνωστή, υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι ισχυροί άνεμοι χτύπησαν αρκετές περιοχές του Δήμου, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της παραγωγής, λίγες ημέρες πριν τη συγκομιδή τους  ενώ αντίστοιχες ζημιές υπέστησαν και τα κάστανα, σε ολόκληρες εκτάσεις.

Οι παραγωγοί δηλώνουν απογοητευμένοι και αβοήθητοι, καθώς το πλήγμα στην παραγωγή τους θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους για τη φετινή χρονιά. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους, τα ακραία φαινόμενα ήταν αδυσώπητα, προκαλώντας ζημιές που δύσκολα θα αναπληρωθούν.

Οι παραγωγοί έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Η ανάγκη για στήριξη από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση είναι επιτακτική, καθώς οι καταστροφές στα προϊόντα της περιοχής απειλούν την οικονομία και το μέλλον των παραγωγών του Πηλίου.

Οι παραγωγοί του Πηλίου βρίσκονται πλέον σε αναμονή για την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, ελπίζοντας σε άμεσες αποζημιώσεις και στήριξη, προκειμένου να επαναφέρουν τις καλλιέργειές τους και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.Το Σάββατο μάλιστα προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στην Ζαγορά.

Πηγή: thenewspaper.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες