ΛΑΡΙΣΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς για την αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Ψήφισμα σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη της Αγιάς ενέκρινε έπειτα από κατεπείγουσα συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς.

Ειδικότερα, στη σχετική απόφαση που ελήφθη, επισημαίνονται τα εξής:

«Στην Αγιά σήμερα 18-09-2024 τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς μόλις πληροφορήθηκαν για την αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που εδρεύει στην πόλη της Αγιάς συνήλθαν σε κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση και ενέκριναν με απόφασή τους το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Δήμος Αγιάς με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη δημοτική Κοινότητα της Αγιάς και έδρα του Δήμου Αγιάς.

Πρόκειται για μια ενέργεια εσφαλμένη, καθώς λήφθηκε χωρίς να υπολογιστεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής , όπως και η κοινωνική διάσταση της λειτουργείας του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος καθώς είναι το μοναδικό που λειτουργεί στον Δήμο Αγιάς , γεγονός το οποίο επιβάλει τη διατήρηση της λειτουργείας του δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση συναλλαγές και τηρούνται λογαριασμοί χιλιάδων αγροτών και επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής .

Εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του Δήμου Αγιάς , με πληθυσμό που φθάνει τους 12.000 κατοίκους , η πλειοψηφία των οποίων είναι αγρότες και επαγγελματίες ,οι οποίοι στηρίζουν την Τράπεζα, αφού όπως είναι γνωστό ο κύριος όγκος των συναλλαγών γίνεται μέσω Τραπεζικών Καταστημάτων.

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε με στυγνά κριτήρια που σκοπό έχουν την μείωση των υποκαταστημάτων της , χωρίς να υπολογιστούν οι παράμετροι που αφορούν την τοπική κοινωνία με την στήριξη που έλαβε η Τράπεζα από τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Αγιάς .

Ο αντίλογος , ότι παρέχονται δυνατότητες συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικών μέσων , e-banking κ.α , δεν είναι πειστικός , διότι η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού και η έλλειψη ειδικών γνώσεων είναι δεδομένη.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους αυτού του σοβαρού ζητήματος , να αναστείλει τις ενέργειες κατάργησης του αναφερόμενου Υποκαταστήματος καθώς η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα μεγιστοποιήσει την υποβάθμιση της περιοχής και θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις συναλλαγές των κατοίκων του Δήμου μας και να συνεχίσει τη λειτουργεία του.

Ο τόπος μας δεν αντέχει και άλλο πλήγμα μετά από την περσινή θεομηνία του Daniel.

Το ψήφισμα να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η απόφαση έλαβε αριθμό 135/2024.

Ο Πρόεδρος
Παντελής Χατζηρούφας»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες