ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Άδειο και έρημο το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Ερημο από κόσμο, αλλά και με κλειστά γκισέ βρίσκεται σήμερα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός μοιράζεται φωτογραφίες από τη σημερινή εικόνα του αεροδρομίου.

«Τώρα στο αεροδρόμιο στην Ν. Αγχίαλο. Έρημο, άδεια και κλειστά γκισέ, κανένας επιβάτης, καμία άφιξη, μοναδική πτήση για Ηράκλειο η οποία σταματά την ερχόμενη εβδομάδα. Θλιβερή απαξίωση του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος, απόλυτη κατάντια για τον Νομό μας και ολόκληρη τη Θεσσαλία με δυσμενείς συνέπειες για τον τουρισμό και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας» αναφέρεται σε ανάρτηση του δημάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο πλαίσιο του 1ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προστεθεί νέα πτήση από και προς τη Γερμανία.

Ο ίδιος είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη του Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου.

“Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου στην Ν. Αγχίαλο Κώστα Ευσταθίου. Ως Δημοτική Αρχή, σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα προχωρήσουμε άμεσα σε πρωτοβουλίες στήριξης υφιστάμενων πτήσεων (όσες απέμειναν) και προσέλκυση νέων πτήσεων για το έτος 2025. Αδιανόητο να μαράζει ένα αεροδρόμιο στολίδι για όλη την Κεντρική Ελλάδα δίπλα στην εθνική οδό με άμεση και σύντομη πρόσβαση σε όλες τις πρωτεύουσες Νομών της Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Πιερίας. Ως Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου το ζήτημα στήριξης του αεροδρομίου θα το θέσω στο προσεχές ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας αύριο στη Σκόπελο” αναφέρεται στην ανάρτησή του.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες