ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: «Η ορεινή Αργιθέα σαρώνεται απο επιχειρηματικές ανεμογεννήτριες»

«Η ορεινή Αργιθέα, σαρώνεται από επιχειρηματικές ανεμογεννήτριες και από την απουσία βασικών έργων υποδομής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διεκδίκησης της αποτροπής της μετατροπής του βουνών σε τεράστια αιολικά πάρκ,

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Την ώρα που προωθείται ταχύτατα η εγκατάσταση 25 ακόμα γιγάντιων ανεμογεννητριών επιχειρηματικών ομίλων, στον ορεινό όγκο των Δήμων Αργιθέας Καρδίτσας και Πύλης Τρικάλων, κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, εξακολουθούν να αγνοούν προκλητικά τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και επισκεπτών των ορεινών χωριών της Αργιθέας, για την κατασκευή και συντήρηση μιας σειράς απαραίτητων οδικών έργων για την ασφαλή πρόσβασή τους, για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών απο τον ΙΑΝΟ και άλλα φαινόμενα, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, την επίλυση προβλημάτων της δημόσιας υγείας, όπως:

Την μη κατασκευή του έργου αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, με δημιουργία προστατευτικού στεγάστρου, φράχτη ανάσχεσης, τσιμεντένιων τοιχίων και παράλληλη βελτίωση τμήματος της οδού.

Την μη ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας, που αναγκάζουν τους κατοίκους να κινούνται μέσα απο άθλιους χωματόδρομους για να πάνε στο γιατρό, τα παιδιά στο σχολείο, οι κτηνοτρόφοι στη δουλειά τους και για όλες τις ανάγκες τους.

Την μη βελτίωση της βατότητας του απαράδεκτου κεντρικού δρόμου από Μουζάκι- Τύμπανο-Αργιθέα-όρια με Νομό Άρτας.

Την μη ασφαλτόστρωση της παράκαμψης των σηράγγων Συκιάς, του δρόμου Καρδίτσας – Αρτας (θέση Παλαιόδενδρος /5 Αδέλφια).

Την μη ολοκληρωμένη παρέμβαση για την ασφάλεια των 5 σηράγγων Συκιάς.Δεν έχουν αποκαταστήσει πλήρως τα εξωτερικά πρανή, τα ελλιπή πλέγματα και κάποια που δεν καθαρίστηκαν ποτέ, τα επικίνδυνα λάστιχα που είναι κρεμασμένα μέσα στις 5 σήραγγες και τα νερά τρέχουν στο οδόστρωμα και γίνονται πάγος το χειμώνα!

Την μη κάλυψη μόνιμα των κενών σε γιατρούς, όπως στο Π.Ι Βραγκιανών και των ελλείψεων σε εξοπλισμό σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία, όπως και στα δημοτικά σχολεία.

Αυτήν την πολιτική προς όφελος των κερδών των λίγων προωθούν και στηρίζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές, σημερινή και προηγούμενη, θυσιάζοντας τις ανάγκες των πολλών.

Η Περιφερειακή αρχή του κ. Κουρέτα συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη του κ. Αγοραστού, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, που θεωρούν κόστος την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών για την προστασία του λαού.

Απόδειξη για αυτό είναι, τα εκατομμύρια που τρέχουν για μελέτες προώθησης των πράσινων επενδύσεων, που ψηφίστηκαν με την στρατηγική μελέτη για για την πράσινη μετάβαση, με την συναίνεση όλων των άλλων παρατάξεων στο Π.Σ. Όταν το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2024 πρόβλεπε μόνο 5,5 εκ ευρώ για καθαρά

αντιπλημμυρικά έργα. Ενώ τα 42 εκ ευρώ που εγκρίθηκαν πρόσφατα για αποκαταστάσεις του , οι κάτοικοι της Αργιθέας έχουν την πικρή πείρα του ΙΑΝΟΥ, καθώς μιλάμε για μπαλώματα που σε καμία περίπτωση δεν προστατεύουν από νέα πλημμυρικά φαινόιμενα.

Όπως επίσης δίνοντας εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή οδικών αξόνων όπως τη Ε65, που ο λαός χρυσοπληρώνει και κατά την κατασκευή και κατά την χρήση, την ώρα που το ορεινό επαρχιακό δίκτυο καταρρέει.

Γι’ αυτό κανείς κάτοικος του ορεινού Δήμου Αργιθέας και γενικότερα, δεν πρέπει να εμπιστεύεται πλέον τους δήθεν σωτήρες που τους καταδικάζουν στην φτώχεια, στην αναγκαστική μετανάστευση, να κινούνται μέσα από άθλιους και επίκνδυνους δρόμους, δίχως ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.

Γι΄αυτό χρειάζεται να διεκδικήσουν αγωνιστικά την αποτροπή της μετατροπής του βουνών τους σε τεράστια αιολικά πάρκα για τα κέρδη των λίγων, ταύτοχρονα με την διεκδίκση της επίλυσης των προβλημάτων οδικής ασφάλειας, της αντιπλλημυρικής προστασίας και όλων των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων σας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής. Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την Λαική Συσπείρωση είναι σταθερά στο πλευρό σας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες