ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα «Δικά μας παιδιά» της Σοφίας Νικολαΐδου παρουσιάστηκαν στη Λάρισα – Πώς ο γκρεμός ανάμεσα σε νέα και παλιά γενιά γίνεται γέφυρα (φωτό – βίντεο)

Το μυθιστόρημά της με τίτλο «Δικά μας παιδιά», μια σκυταλοδρομία μεταξύ της παλαιότερης και νεότερης γενιάς, σύστησε στο αναγνωστικό κοινό της Λάρισας η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου σε εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στη Λογοτεχνική Γωνία.

Μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου της εξήγησε πως αφορά δυο γενιές. «Τα παιδιά που μεγάλωσαν κλεισμένα στα δωμάτιά τους, που ακούνε μουσική με ακουστικά και που έχουν για οικογένεια τους φίλους τους. Και μια ιστορία παράλληλα, αυτή των γονιών τους». Ουσιαστικά, το μυθιστόρημα πραγματεύεται πως αυτές «πώς αυτές οι δυο γενιές αντικρίζονται».

Από τη μια μεριά το βιβλίο παρουσιάζει «όλα αυτά που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και μας ανησυχούν: τη παραβατικότητα, τι συμβαίνει έξω από τα γήπεδα, τι συμβαίνει στα προαύλια των σχολείων. Από τη παρουσιάζει μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη ανάμεσα στους συνομήλικους και το πώς ο γκρεμός ανάμεσα στις δυο γενιές μπορεί ίσως να γίνει γέφυρα».

Στην εκδήλωση παρουσίασης μίλησαν ο φιλόλογος Τάσος Μάτος και ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου.

Τέλος, η κα Σοφία Νικολαΐδου απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες