ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Daniel»: Η σκληρότητα της κακοκαιρίας όπως αποτυπώθηκε από Λαρισαίους φωτορεπόρτερ – Εγκαίνια για την έκθεση μνήμης στο Χατζηγιάννειο (φωτό – βίντεο)

Μνήμες από τα δύσκολα 24ωρα της κακοκαιρίας Daniel του Σεπτεμβρίου του 2023 ξύπνησε η έκθεση των εννιά Λαρισαίων φωτορεπόρτερ, που βρέθηκαν στο πεδίο από τα πρώτα λεπτά του φαινομένου μέχρι και την εκτόνωσή του αποτυπώνοντας με το φωτογραφικό τους φακό το μέγεθος την ανεπανάληπτης καταστροφής.

Θανάσης Καλιακούδας, Δημήτρης Καστανάρας, Βαγγέλης Κουσιώρας, Γιώργος Κυδώνας, Κώστας Μάντζιαρης, Βασίλης Ντάμπλης, Αποστόλης Ντόμαλης, Θάνος Παλούκας και Κώστας Τσιάρας εγκαινιάσαν απόψε, το βράδυ της Παρασκευής, την φωτογραφική του έκθεση με τίτλο «Daniel» στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας», του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας περιγράφοντας στο κοινό την εμπειρία τους.

Οι φωτορεπόρτερ που μέρα και νύχτα, επί πολλές ημέρες, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και κατέγραψαν την καταστροφή διοργάνωσαν τη συγκεκριμένη έκθεση σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων στην προσπάθεια θα βάλουν το… λιθαράκι τους και άνθρωποι που επλήγησαν να μην ξεχαστούν αλλά να στηριχτούν με κάθε μέσο μέχρι το οριστικό ορθοπόδισμα.

«Οι φωτογραφίες που έχουμε μπροστά μας έχουνε καθορίσει τη συλλογική μνήμη της πόλης μας και θα μας θυμίζουν πάντα τι έγινε ένα χρόνο πριν», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης, συγχαίροντας όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση κι ευχόμενος τη μεταφορά της έκθεσης και σε άλλες πόλεις, «ώστε όλη η Ελλάδα να δει αυτό το σπουδαίο φωτογραφικό έργο».

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση θα παραμείνει το χώρο έως και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 με ώρες λειτουργίας καθημερινά 11:00-13:30 & 17:00-20:30 (Κυριακή κλειστά) και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες