ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Λαρισαίων: Διακρατική συνάντηση URBACT IV «S.M.ALL» στη Λιθουανία

Στην πόλη του Druskininkai της Λιθουανίας πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2024, η διακρατική συνάντηση του έργου «S.M.ALL – Sharing urban solutions towards Sustainable Mobility for ALL», που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT IV με τον Δήμο Λαρισαίων να αποτελεί έναν από τους εταίρους του δικτύου.

Στη συνάντηση, μαζί με τους εκπροσώπους του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Ferrara (Ιταλία – Επικεφαλής Εταίρος), το Quadrilatero (Πορτογαλία), την Κομοτηνή (Ελλάδα), τη Σόφια (Βουλγαρία), το Druskininkai (Λιθουανία), το Στρασβούργο (Γαλλία), το Βουκουρέστι (Ρουμανία) και τη Skofja Loka (Σλοβενία).

Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος “Δημοτικής Αστυνομίας & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων”, κ.Ευάγγελος Παπαλέξης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής του Δήμου στη συγκεκριμένη διακρατική συνάντηση. “Η συμμετοχή αυτή ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου σε θέματα κινητικότητας και προσβασιμότητας, επιτρέποντας την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτές οι καλές πρακτικές, τόνισε, μπορούν να προσαρμοστούν στη δική μας τοπική πραγματικότητα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων και προσβάσιμων αστικών υποδομών για τους πολίτες της Λάρισας”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ.Παπαλέξης

Κατά τη διάρκεια της διήμερης διακρατικής συνάντησης, οι εταίροι του δικτύου είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρακτικές προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους της περιοχής, μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και επιτόπιων επισκέψεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάλυση των υποδομών που διευκολύνουν την κινητικότητα των πολιτών, προωθώντας τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε μια τοπική δράση κινητικότητας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να βιώσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής κινούνται μέσα στην πόλη. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των εταίρων του δικτύου με την υποστήριξη του Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα, παρουσίασαν την πρόοδό τους στην υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης του έργου.

Να σημειωθεί ότι, η επόμενη συνάντηση του δικτύου, θα λάβει χώρα στην πόλη της Λάρισας τον Νοέμβριο του 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε και με το “Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Προώθησης Νέας Επιχειρηματικότητας” του Δήμου Λαρισαίων στο τηλέφωνό: 2413-500237 και στο email: euprojects@larissa.gov.gr (κ.Ευαγγελία Γκουντρουμπή).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες