ΛΑΡΙΣΑ

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα εμπόδια – Σύσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης για τα προβλήματα»

Σύσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης με τους γονείς έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και ώρα και ώρα 7.30 μμ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το πρώτο κουδούνι της νέας διδακτικής χρονιάς χτύπησε στις 11 Σεπτεμβρίου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες  να περνούν την πόρτα του σχολείου με όνειρα και αγωνίες.

Εμείς οι γονείς τους, τους καμαρώνουμε αλλά επίσης αγωνιούμε μαζί τους γιατί και αυτή η σχολική χρονιά θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Το πρώτο κουδούνι έφερε μαζί, τις 11 μεγάλες αλλαγές στα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης. Μέτρα όπως το ψηφιακό φροντιστήριο, τον διορισμό νέων εκπαιδευτικών, την εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων από την Ε ΄Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, την πλατφόρμα του stop – bullying για να αντιμετωπιστούν οι παραβατικές συμπεριφορές, το κινητό στην τσάντα και άλλα, τα οποία παρουσιάστηκαν ως το μέσο που θα βελτιώσει τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή.

Παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί μια εικόνα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, στην πραγματικότητα για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλα εμπόδια μιας και στα σχολεία συνεχίζονται τα χρόνια προβλήματα των γερασμένων σχολικών κτιρίων με τις ελλείψεις στη συντήρηση των υποδομών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και την εμπορευματοποίηση της παιδείας να ανθεί, τα οικονομικά βάρη να μετακυλίονται στους γονείς όλο και περισσότερο. Η ακρίβεια στα σχολικά είδη χτυπάει κόκκινο, υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, ψυχολόγους και στον τομέα της ειδικής αγωγής σε καθηγητές παράλληλης στήριξης, ενώ οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα 25αρια με την κατάσταση αυτή να εντείνεται με την πολιτική των συγχωνεύσεων και τις μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία.

Για όλα αυτά, καλούμε όλους τους γονείς και τους συλλόγους γονέων σε σύσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τα παιδιά μας την: Τρίτη 1/10 και ώρα 7.30 μμ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες