ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάστηκε για 11η χρονιά η Πανελληνία και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27-9-2024 γιορτάστηκε για 11η χρονιά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Λάρισας η Πανελληνία και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί – Δίνουμε ποιότητα στην Ζωή».

Οι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο σχετικής θεματολογίας και ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής για τα οφέλη και τις αξίες του αθλητισμού. Είναι σημαντικό να μεταλαμπαδεύουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στους μαθητές μας. Έπειτα ακολούθησαν ποικίλες δραστηριότητες που διεξήχθησαν στο σχολείο καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Οι δραστηριότητες αφορούσαν την γυμναστική, την ζωγραφική – χειροτεχνία καθώς και τη μουσική. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στις δράσεις, οι οποίες υλοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας.

Η άθληση για τους μαθητές είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πλέον χρόνος, θέληση, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Για το λόγο αυτό η άθληση, είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία. Ωστόσο, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών σε οργανωμένα αθλήματα, προκύπτει μια σειρά από οφέλη που βοηθούν το παιδί σε σημαντικούς τομείς για τη μετέπειτα ζωή του, όπως η υγεία και η φυσική του κατάσταση, η ψυχολογία του, η προσωπικότητά του αλλά και οι κοινωνικές του δεξιότητες.

Ο αθλητισμός και η εθελοντική δράση βοηθούν τους μαθητές, όταν υλοποιούνται σε συνθήκες «ευγενούς άμιλλας», να υπερβούν τον ατομισμό και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για συνεργασία, ανιδιοτέλεια, σεβασμό και προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες