ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Μαθητές, γονείς και καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία και τις συγχωνεύσεις (φωτο – βίντεο)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Λάρισα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, στα υπεράριθμα τμήματα, τις κτιριακές υποδομές κλπ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής της Θεσσαλίας, Κική Σημεωνίδου, επισήμανε: «Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά εδώ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας μαζί με τον Σύλλογο Γονέων, μαθητές και καθηγητές για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στις συγχωνεύσεις των τμημάτων καθώς πάνε να δημιουργηθούν τμήματα 27 και 30 ατόμων μέσα στα σχολεία όπου υπάρχουν και παιδάκια με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές γνωματεύσεις που χρειάζονται εξατομικευμένη υποστήριξη και η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει τις ανάγκες όλων των παιδιών και τις εργασιακές συνθήκες των δασκάλων.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης και για τις κτιριακές υποδομές στην ειδική αγωγή στη Λάρισα και σε άλλους νομούς».

Εκ μέρους της Αγωνιστικής Παράμβασης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σημείωσε: «Είναι τραγική η κατάσταση στα σχολεία με τεράστια κενά και τεράστια τμήματα στα σχολεία, οι γονείς διαμαρτύρονται και δεν βρίσκουν το δίκιο τους πουθενά. Η αυθαιρεσία της διοίκησης σπάει κόκκαλα.

Η χώρα μας βαδίζει στη χειρότερη κατάσταση και ακολουθεί η εκπαίδευση. Πρέπει να ανατραπεί αυτή η κατάσταση καλούμε όλους σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια σε αυτή την πολιτική».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, τόνισε: «Το ΕΚΛ στηρίζει αυτή την κινητοποίηση γιατί θεωρούμε ότι οι συγχωνεύσεις είναι μια απαράδεκτη εκπαιδευτικά διαδικασία».

Τέλος, ο πρόεδρος των Δασκάλων Λάρισας, Δημήτρης Παπαποστόλου υπογράμμισε πως: «Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις συγχωνεύσεις τμημάτων που υποβαθμίσουν το έργο της εκπαίδευσης».

Αναλυτικά τα αιτήματα που διεκδικούνται είναι τα εξής:

  • Καμία συγχώνευση τμήματος, απόσυρση της σχετική εγκυκλίου.
  • Αραίωση των τμημάτων με μέγιστο τα 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 παιδιά στις υπόλοιπες τάξεις της Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης.
  • Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου στο ύψος των πραγματικών αναγκών των σχολείων.
  • Συγκεντρώνουμε δυνάμεις μέσα από καθε σύλλογο γονέων, κλιμακώνουμε τη δράση μας έτσι ώστε να πιέσουμε όσο γίνεται περισσότερο για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες