ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Θεσσαλία θωρακίζεται απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα – Αυτά τα έργα αποκαταστάσεων υλοποιούνται στη Λάρισα από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Η Θεσσαλία θα θωρακιστεί απέναντι στα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα με σχέδιο ακριβείας και αυτό ακριβώς παρουσίασε χθες το βράδυ της Παρασκευής ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, παρουσία κυβερνητικών στελεχών, με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των έργων αποκατάστασης και των αποζημιώσεων από την θεομηνία του Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία ένα χρόνο πριν, αλλά και τα έργα που μπαίνουν σε εφαρμογή τώρα με ορισμένα να έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται ήδη από τις αρχές του Σεπτέμβριου του 2024.

Αυτά τα αντιπλημμυρικά αποκαταστάσεων, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την 1η Σεπτεμβρίου και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους καθαρισμούς μεγάλων ποταμών, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και σε παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προϋπολογισμού 27 εκατομμύρια ευρώ.

Ποια είναι όμως αυτά που αφορούν καθαρά την ΠΕ Λάρισας;

Σε ότι αφορά την πρώτη κατηγορία πρόκειται για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση τμημάτων του ποταμού Ενιπέα από Τ.Κ. Βλοχού έως τη γέφυρα της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας και στη θέση Τ.Κ. Ορφανών-Ρουφράκτη Τ.Κ. Υπέρειας. Έργο προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρισμός και η αποκατάσταση τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη, από συμβολή με Ενιπέα έως Τ.Κ. Ερμιτσίου. Έργο προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ και τέλος ο καθαρισμός και η αποκατάσταση τμημάτων του ποταμού Πηνειού από την Αβερώφειο έως το Δ.Κ. Κουλουρίου. Έργο προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την δεύτερη κατηγορία στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υλοποιούνται τα εξής έργα:

Αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ ευρώ: Καθαρισμός και αποκαταστάσεις ρεμάτων στον Δήμο Κιλελέρ (ρέμα Γκουσμπασανιώτη της Δ.Κ. Λεύκης, ρέμα Κιλντζές στη Δ.Κ. Νέου Περιβολίου, ρέμα Μακρυγιαννέικο της Δ.Κ. Αρμενίου, ρέμα Γκουσμπασανιώτη από αντλιοστάσιο Μελισσοχωρίου προς Del Monte) στον Δήμο Φαρσάλων (ρέμα Αϊκλής στη Δ.Κ. Αμπελιάς, ρέμα Χαϊδαρόρεμα από Φάρσαλα προς Δ.Κ. Κατωχωρίου), στον Δήμο Αγιάς (ρέμα Πουρί στη Δ.Κ. Αγιοκάμπου, ρέμα Ηλεκτρολόγων και Πλατάνια στη Δ.Κ. Βελίκας), στον Δήμο Τυρνάβου (π.Τιταρίσιος και ρέμα Γαλογάβρα της Δ.Κ. Δαμασίου, Δ.Κ. Ροδιάς), στον Δήμο Λαρισαίων (ρέμα Τούμπας Δ.Δ. Λαρισαίων και ρέμα από Δ.Κ. Κάστρου προς Δ.Κ. Λουτρού) και καθαρισμός και αποκαταστάσεις ρεμάτων στον Δήμο Ελασσόνας (Δ.Κ. Ευαγγελισμού και Τσαριτσάνης) και στον Δήμο Τεμπών (ρέμα Καλαμίτσα στη Δ.Κ. Ελάτειας και στη Δ.Κ. Αμπελακίων) μετέπειτα θεομηνίας Daniel, καθώς και υποστηρικτικές εργασίες τεχνικών μελετών διευθέτησης υδατορεμάτων, αρμοδιότητας ΠΕ Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες