ΛΑΡΙΣΑ

Καπετάνος: Ήτανε δίκαιο, έγινε πράξη η αποζημίωση των μήλων της Αγιάς – Στα 250 ευρώ η αρχική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για την ασθένεια της Πανώλης

Με ικανοποίηση ανακοινώθηκε η αποζημίωση των παραγωγών μήλων της Αγιάς για το 2023 το ύψος της οποίας αναμένεται εντός των ημερών, αλλά και η αρχική αποζημίωση ύψους 250 ευρώ για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την ασθένεια της Πανώλης.

Πρόκειται για ουσιαστικά βήματα στήριξης των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής μας, που αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις.

Στη συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Τσιάρα, με συντονιστή τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογιώργη, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται για την επίτευξη αποζημίωσης των παραγωγών κάστανων, αμυγδάλων, ακτινιδίων, καθώς και για την αντιμετώπιση του περονόσπορου που πλήττει τα αμπέλια της περιοχής.

Δήλωση Χρήστου Καπετάνου:

«Ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη! Οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς μήλων της Αγιάς και η στήριξη των κτηνοτρόφων μας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Τσιάρα, συνεχίζουμε αδιάκοπα όλοι οι φορείς του νομού Λάρισας, τις προσπάθειές μας για τη στήριξη των αγροτών και την αποζημίωση των παραγωγών μας και για άλλες καλλιέργειες όπως τα κάστανα, τα αμύγδαλα, τα ακτινίδια, αλλά και την προστασία των αμπελώνων μας από τον περονόσπορο.

Η δέσμευσή μας, είναι ξεκάθαρη: κανένας παραγωγός και κτηνοτρόφος δεν πρέπει και δεν θα μείνει αβοήθητος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες