ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα συναντήθηκε η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, το μεσημέρι της Παρασκευής, η συνάντηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Στρατάκο για θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία.

Η Ομοσπονδία έθεσε στον Υπουργό τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο και κυρίως:

1) Το θέμα της πανώλης και η αποζημίωση των κτηνοτρόφων που πρέπει να είναι ρεαλιστική καθώς σφαγιάστηκαν τα ζώα τους. Τονίστηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν να ζήσουν και η κατάστασή τους είναι πολύ δύσκολη

2) Οι πληρωμές για την πλημύρα του Daniel καθώς ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι κτηνοτρόφοι και έχει περάσει ένας χρόνος,

3) Οι έλεγχοι στην προέλευση του γάλακτος για την παραγωγή φέτας,

4) Τι γίνεται με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και

5) Τέθηκε το πρόβλημα της έλλειψης κτηνιάτρων και η αναγκαιότητα πρόσληψης νέων για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ασθένειες.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Υπουργός ανακοίνωσε στην Ομοσπονδία πως η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες κτηνοτρόφους από την πανώλη. Μάλιστα ανακοίνωσε πως θα αποζημιωθούν μέσω 2 προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά την αποζημίωση λόγω θανάτωσης των ζώων με 250 ευρώ έκαστο ζώο και το δεύτερο αφορά την αναπλήρωση των ζώων με αντίστοιχης αξίας περίπου με το πρώτο. Όσον αφορά τις πληρωμές για το Daniel λόγω ενστάσεων η πληρωμή πήγε λίγο πίσω και θα γίνει μέχρι τέλους Οκτωβρίου. Για τους ελέγχους στο αιγοπρόβειο γάλα τόνισε ότι θα συνεχιστούν ενώ για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τέλος όσον αφορά τους κτηνίατρους θα βγει προκήρυξη για πρόσληψη νέων.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας εκφράστηκε η ικανοποίηση για την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων από την πανώλη καθώς πρέπει οι συνάδελφοι να μείνουν στο επάγγελμα και να παράγουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Στην συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν: ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπαλούκας, οι αντιπρόεδροι Τζιωρτζιώτη Νικολέττα, Κουκόλης Γιάννης, Παρλίτσης Ζήσης και Καλόγηρος Κώστας ο γραμματέας Σπανογιάννης Στέλιος, ο ταμίας Ζιώζιας Νίκος, τα μέλη Παλάσκας Νίκος, Μπαρδανίκας Γιάννης, Αντωνίου Τάσος και ο τεχνικός σύμβουλος Κόκουρας Γιάννης. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο τέως Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες