Life & Style

Τα μυστικά για να διατηρήσεις μια φιλία από απόσταση ζωντανή

Η διατήρηση μιας φιλίας από απόσταση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ποιες μέθοδοι μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε επαφή με τον/τη φίλο/φίλη σου που βρίσκεται σε άλλη χώρα;

1. Επιλέξτε τον τύπο επικοινωνίας που σας εξυπηρετεί καλύτερα

Κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες σχετικά με τη συχνότητα της επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να μην περιμένει κανείς ένα μήνυμα στο κινητό του που δεν θα φτάσει ποτέ, επειδή ο άλλος δεν έχει την ίδια ανάγκη για επικοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να συζητηθούν ανοιχτά οι ανάγκες του καθενός, προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο επικοινωνίας που θα σέβεται τις επιθυμίες και των δύο, χωρίς να ασκεί πίεση σε κανέναν.

Ο τρόπος που επικοινωνούμε είναι εξίσου σημαντικός. Ορισμένοι αισθάνονται άνετα με τις βιντεοκλήσεις, άλλοι δυσκολεύονται με τις τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ κάποιοι προτιμούν τα γραπτά μηνύματα ή και το αντίστροφο. Το κλειδί είναι να σεβαστούμε τις προτιμήσεις του άλλου. Σταδιακά, διαμορφώνεται ένα επικοινωνιακό μοτίβο που προκύπτει από τη συνεργασία των δύο ατόμων. Ωστόσο, αυτό απαιτεί χρόνο.

2. Κλείστε ραντεβού μέσω τηλεφώνου

Συχνά σκέφτεσαι τον φίλο ή τη φίλη σου, αλλά το να βρεις χρόνο για να τους καλέσεις (και να είναι διαθέσιμοι να μιλήσουν) είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Μεταξύ συναντήσεων και προθεσμιών για την παράδοση κειμένων, της παραλαβής των παιδιών από το σχολείο και της μεταφοράς τους σε δραστηριότητες, καθώς και των επισκέψεων σε γυμναστήρια και σούπερ μάρκετ, είναι αναπόφευκτο να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πεις «Θα σε καλέσω αργότερα». Ωστόσο, αυτό το «αργότερα» μπορεί να μετατραπεί σε αύριο, μεθαύριο ή ακόμα και σε έναν μήνα.

3. Συναντηθείτε από κοντά στην πρώτη ευκαιρία

Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο και προσπάθεια αφιερώνεις σε μια φιλία από απόσταση, η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη κατά καιρούς. Ένα αεροπορικό ταξίδι δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς απαιτεί οικονομική προετοιμασία και προσεκτικό σχεδιασμό.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις