ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βία ανηλίκων: Πέντε επεισόδια μόλις σε μία ημέρα στη Λάρισα – Κλήθηκε να επέμβει μέχρι και η ΟΠΚΕ στην περιοχή του ΑΤΑ!

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στη Λάρισα, τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα βίας με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, μόνον χθες Σάββατο καταγράφηκαν από τις αρχές πέντε διαφορετικά περιστατικά, ενώ για την αντιμετώπιση του ενός εξ αυτών, χρειάστηκε και η επέμβαση της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας!

Τα συμβάντα εκτυλίσσονται κυρίως στην περιοχή του Φρουρίου, έξω από την εκκλησία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου όπου χθες καταγράφθηκαν δύο σοβαροί καυγάδες, ο ένας το μεσημέρι και ο άλλος το βράδυ. Επίσης στην Κεντρική πλατεία αλλά και έξω από σχολικά συγκροτήματα.

Ιδιαίτερα σοβαρό κρίνεται το περιστατικό στην περιοχή του ΑΤΑ, το οποίο αρχικά ξεκίνησε έξω από ένα σχολείο και στη συνέχεια «μεταφέρθηκε» στην πλατεία!

Συνήθως για ασήμαντη αφορμή, ανήλικοι έρχονται στα χέρια, αγόρια και κορίτσια, με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους συνήθως είτε να παρακολουθούν απαθώς, είτε να καταγράφουν τα όσα γίνονται με το κινητό τους τηλέφωνο.

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Θανάσης Νταβούρας σημείωσε πως «τα περιστατικά που έχουμε καταγεγραμμένα στην περιοχή μας δεν είναι ανησυχητικά ως προς τη βιαιότητα αυτών, πλην όμως υπάρχει μία αυξανόμενη αριθμητική τάση και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους. Τα παιδιά είναι μιμητές και δυστυχώς πολλές φορές και η καθοδήγηση από το σπίτι, από τους γονείς, δεν γίνεται σε σωστά πλαίσια με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκλαμβάνουν ως ελευθερία την ασυδοσία. Πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι όλα έχουν ένα μέτρο στη ζωή ακόμη και οι ελευθερίες μας. Φθάνουν έως το σημείο που δεν αγγίζουν τα δικαιώματα των άλλων. Εμείς ως αστυνομικοί είμαστε δυστυχώς οι τελευταίοι που επιλαμβανόμαστε σε τέτοιου είδους περιστατικά. Το κάνουμε όμως με πολύ προσοχή, πάντα σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις που διέπουν το θέμα και από εκεί και μετά, είναι στο χέρι των γονέων για το πώς θα μπορέσουν να συμμορφώσουν μία κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στο σπιτικό τους» κατέληξε.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες