ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑ

Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας: «Η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2024 – Δεν επιτρέπεται η καύση κλαδιών και χόρτων»

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες να αποφεύγουν τις καύσεις ξερών χόρτων και κλαδιών μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2024, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος της φωτιάς δεν έχει ακόμη παρέλθει και είναι εξαιρετικά πιθανή η εκδήλωση πυρκαγιών.

Μετά από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα φαινόμενα καύσης ξερών χόρτων και κλαδιών, κυρίως σε αγροτικές-χορτολιβαδικές εκτάσεις κατά παράβαση της νομοθεσίας, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Στρ. Ηλίας Λεοντάρης επαναλαμβάνει την έκκληση προς τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις που ισχύουν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2024, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών, αλλά και η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, στο πλαίσιο των ελέγχων που συνεχίζει να διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προβλεπόμενων στη νέα Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 9/2024 με θέμα: «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους». Επισημαίνεται ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στην ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες