ΛΑΡΙΣΑ

«Όχι στην κατάργηση του τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών στο Λύκειο Τσαριτσάνης» (φωτό)

Ανάστατοι είναι οι γονείς, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί των λυκειακών τάξεων της Τσαριτσάνης καθώς, παρότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος.

Η έκδοση της απόφασης αυτής λίγες ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και το γεγονός ότι αφορά τους μαθητές της Β’ τάξης, συνεπάγεται ολοκληρωτική ανατροπή των σχεδιασμών των οικογενειών των μαθητών και των ίδιων των παιδιών που αναγκάζονται να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.

Σημειωτέον, ότι στο συγκεκριμένο τμήμα εγγράφηκαν τον Ιούνιο με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής δύο μαθητές και εφόσον εγκριθεί υπάρχει η πρόθεση να μετακινηθούν άλλοι δύο με αποτέλεσμα να έχει τελική δύναμη 4 μαθητών.

Η απόφαση του Υπουργείου όχι μόνο δεν λύνει αλλά δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα καθώς οι μαθητές θα αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται είτε με το λεωφορείο, είτε με ταξί επιβαρύνοντας περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το κλείσιμο του Λυκείου της Τσαριτσάνης θα φέρει μαρασμό και θα πλήξει την κοινωνική ζωή του τόπου, στην οποία η νεολαία πρωτοστατεί. Ενδεχόμενο κλείσιμο του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β Λυκείου θα έχει σαν άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, υπεράριθμα τμήματα, αύξηση της απόστασης μετακίνησης των μαθητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το δυναμικό του Σχολείου, οι επιτυχίες των μαθητών αλλά και το γεγονός ότι η κωμόπολη της Τσαριτσάνης έχει έντονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα συνηγορούν στους λόγους για τους οποίους η απόφαση του Υπουργείου θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Ακόμη λόγοι ιστορικοί επιβάλλουν όχι την υποβάθμιση και κατάργηση αλλά την ενίσχυση του Σχολείου καθώς στον τόπο αυτό ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα σχολεία στο Θεσσαλικό χώρο, το έτος 1670.

Συντασσόμαστε απόλυτα με τα αιτήματα συνολικά της σχολικής κοινότητας της Τσαριτσάνης και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που αντιλαμβάνεται την παραπάνω εξέλιξη σαν περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και του τόπου μας και ζητάμε άμεσα:

– Να εγκριθεί τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης για το τρέχον σχολικό έτος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες