ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: «Η ΝΔ είναι το κατεξοχήν λαϊκό, πατριωτικό, ευρωπαϊκό κόμμα» (βιντεο)

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντοτε Λαϊκό, κατ’ εξοχήν Λαϊκό, Πατριωτικό, Ευρωπαϊκό Κόμμα. Και αυτό τον χαρακτήρα οφείλει να διατηρήσει και θα τον διατηρήσει, φέτος που γιορτάζει και τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ASTRA TV «Συμβαίνει τώρα» και την δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «επειδή πολύς λόγος γίνεται για στελέχη από άλλα κόμματα που ήρθαν στη ΝΔ και έχουν και σήμερα και ρόλους ευθύνης, για μένα δεν είναι κακό αυτό. Αντιθέτως, θα σας έλεγα, δείχνει τη δύναμη της ιδεολογίας μας. Είναι επιβεβαίωση και επιβράβευση των πολιτικών επιλογών που έκανε η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια. Να σε στηρίζουν σήμερα και να υπηρετούν την ιδεολογία σου, τις ιδεολογικές σου αρχές, τις σταθερές επιλογές σου, άνθρωποι που στο παρελθόν τις πολέμησαν ή βρέθηκαν απέναντι, είναι η καλύτερη δικαίωση. Και νομίζω ότι την Παρασκευή που θα έχουμε αυτό το street party, τη μεγάλη εκδήλωση μπροστά από τη Ρηγίλλης, που περάσαμε πολλοί από εμάς τα νεανικά μας χρόνια σε εκείνες τις αίθουσες, δουλεύοντας επί ώρες σε εκλογές, εκλογικές μάχες και ενδιάμεσα, θα είναι μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή, μια μεγάλη γιορτή για όλους όσοι έχουν προσφέρει σε αυτή την παράταξη».

Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι «η εμπειρία λέει ότι εάν θέλεις να κάνεις καλά τη δουλειά σου, οφείλεις να θέτεις τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Αν τα προβλήματα τα βάζεις κάτω από το χαλί διογκώνονται, κακοφορμίζουν και είναι πολύ πιο δύσκολη η επίλυσή τους. Εάν τα θέματα τα βάζεις στο φως πάνω στο τραπέζι, τα θέτεις και επισημαίνεις λάθη, αστοχίες ή αβλεψίες, τότε υπάρχει περιθώριο για να διορθωθούν. Και χρέος δικό μας είναι αυτό να το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Γιατί, δυστυχώς, για τον τόπο δεν υπάρχει εναλλακτική. Άρα, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ που τόσα πέτυχε την πρώτη τετραετία, θα πρέπει να συνεχίσει με τους ίδιους και ακόμη καλύτερους ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό της έργο. Η Ελλάδα έμεινε στον ευρωπαϊκό πυρήνα, έχει πιο ουσιαστικό λόγο, είναι από τις χώρες σήμερα που έχουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Είναι η χώρα που πέτυχε δραστική μείωση της ανεργίας, που πέτυχε δραστική μείωση του χρέους. Για πρώτη φορά είχαμε πραγματικές αυξήσεις σε συντάξεις, σε μισθούς, αλλά οφείλουμε να επιμείνουμε περισσότερο γιατί δυστυχώς, υπάρχει ακρίβεια στη χώρα. Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σε αυτό τον δρόμο οφείλουμε να επιμείνουμε και να προστατέψουμε τα αδύναμα στρώματα, τα αδύναμα νοικοκυριά».

Οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν

Ο κυβερνητικός βουλευτής απαντώντας για τον θόρυβο που προκάλεσε η ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τα «κόκκινα δάνεια», ξεκαθάρισε ότι «εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής ορίζουν ξεκάθαρα τις εξουσίες. Η εκτελεστική εξουσία έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, η νομοθετική εξουσία επίσης άλλες, και η δικαστική εξουσία, η οποία είναι ανεξάρτητη. Κάθε εξουσία από αυτές τις τρεις, που είναι πυλώνες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, οφείλει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη. Λοιπόν, ο βουλευτής οφείλει να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και οι υπουργοί οφείλουν να κατανοήσουν ότι το να έρθουν στη Βουλή και να απαντήσουν σε μια επίκαιρη ερώτηση ή να απαντήσουν σε μια ερώτηση που συνυπογράφουν βουλευτές, δεν είναι πάρεργο. Ούτε όταν οι ερωτώντες είναι της αντιπολίτευσης, ούτε όταν οι ερωτώντες είναι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που στηρίζουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση. Έχω πει κατ’ επανάληψη και το επαναλαμβάνω και από τη δική σας τηλεόραση, ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι “οξυγόνο για τη Δημοκρατία”».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες