ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας Λάρισας (φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας στη Λάρισα, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, με την παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφίας Ζαχαράκη. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, η Κεντρική Πλατεία της Λάρισας μετατράπηκε σε έναν δυναμικό χώρο δράσεων, συζητήσεων και διασκέδασης, με τη νεολαία της πόλης να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η κα. Ζαχαράκη συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Youth hold the key!», κατά την οποία τόνισε την ανάγκη για σοβαρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις από την πλευρά του κράτους για τα ζητήματα που αφορούν τους νέους. Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε μεταξύ άλλων την σημασία της ενδυνάμωσης των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων για την λήψη αποφάσεων ειδικά στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ, περιλάμβαναν θεματικά workshops και κοινωνικές παρεμβάσεις από τους ακόλουθους φορείς της πόλης, Innovation Hive, Εκδόσεις Πρεβέντη, Κέντρο Πρόληψης- Εργαστήρι Ζωής, Σύλλογος Καρκινοπαθών,ΚΕΛΕ, Joist, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΔΑΠ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,Καινοτομία, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ και Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, καθώς και δράσεις των ΚΔΑΠ και του TEDx Larissas, προσέφεραν στους νέους της Λάρισας μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανταλλάξουν. Ακόμη, παρουσιάστηκε το Project: Υδάτινες Στρατηγικές για την Θεσσαλία «Ε-Falania», από την Ομάδα Ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης.

Η ψυχαγωγία δεν έλειψε, οι GREG & TOSHI βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία με την υποστήριξη του Aegean College και διασκέδασαν το κοινό με το DJ set τους, ενώ η MARSEAUX και ο SICARIO έδωσαν μια αξέχαστη συναυλία. Το παραδοσιακό γλέντι με τους Βλάμηδες προσέφερε στιγμές διασκέδασης, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο αυτό.

Οι νέοι της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα δυναμικά, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη προσπάθεια zero waste, αναφορικά με την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού μέσω social media, η οποία και στέφθηκε με επιτυχία, μηδενίζοντας έτσι κάθε περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Λάρισας, των χορηγών και όλων των φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχία του. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια απευθύνονται στους ομιλητές αλλά και στους υποστηρικτές, όπως η ΕΛΒΑΚ, το Rainbow Waters, το Langano Coffee,Κitrino, η Del monte, το Aegean College, η EUROPE DIRECT, το The Fitness Spot, το ΙΕΚ Όμηρος, ο Όλυμπος, το Γαλλικό Ινστιτούτο και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νεολαίας.

Η διοργάνωση αυτή έδωσε στους νέους της Λάρισας την ευκαιρία να εκφραστούν, να προβληματιστούν και να ψυχαγωγηθούν, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής τους στη διαμόρφωση των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων. Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί πλέον θεσμό και η προσπάθεια για περισσότερες δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση της νεολαίας συνεχίζεται.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες