ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προκηρύσσεται η μελέτη για τη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Ενίσχυση της στατικότητας του κτηρίου του δικαστικού μεγάρου Βόλου, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η μελέτη που θα εκπονηθεί στο πλαίσιο διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης, σχετικά με τα έργα αναβάθμισης των δικαστηρίων του Βόλου.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει εκτός από το απαραίτητο τοπογραφικό, την αρχιτεκτονική αποτύπωση και την πρόταση για την Αρχαιολογία, αρχιτεκτονική μελέτη για την επισκευή και την αποκατάσταση βλαβών και λόγω των ενισχύσεων που θα προκύψουν από τη μελέτη στατικής ενίσχυσης και ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

Παράλληλα θα υπάρξει μελέτη προσβασιμότητας, έλεγχος υλικών, γεωτεχνική έρευνα, στατική αποτύπωση και εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας και στατικών ενισχύσεων, αποτύπωση και μελέτη ΗΜ εγκαταστάσεων. Η συνολική δαπάνη εκτιμάται στα 732.014,68 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%.

Αναλυτικά θα διατεθούν 245.713,93 € για αρχιτεκτονικές μελέτες κτηριακών έργων, 120.112,87 ευρώ για μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές μελέτες, 238.829,23 € για στατικές μελέτες, 6.323,48 € για τοπογραφικές μελέτες και τέλος 25.554,99 € για γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται και ποσό της τάξης των 95.480,15 ευρώ για απρόβλεπτες δαπάνες. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει στις 14 Νοεμβρίου, ενώ η μελέτη θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο του 2025 (210 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού).

Τέλος, η εγγυητική για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ανέρχεται σε 14.640 €.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες