ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ η ζημιά στην αποθήκη βιομηχανίας βιοκαυσίμων

Σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, σε αποθήκη πρώτων υλών για παραγωγή βιοκαυσίμων, έκτασης 5.000 τ.μ. περίπου.

Στο χώρο, που ήταν διαμερισματοποιημένος σε πέντε μέρη, βρισκόταν περίπου 4.000 τόνοι ελαιοπυρήνας, ηλιόσπορος και άχυρο, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοκαυσίμων, που κάηκαν ολοσχερώς στα τέσσερα διαμερίσματα της αποθήκης, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν το χώρο των αποθηκών και να μην καταρρεύσουν οι κοιλοδοκοί, ενώ το κτίριο υπέστη ζημιές και χρειάζονται αλλαγή των εσωτερικών πάνελ.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται από τη στιγμή της πυρκαγιάς στο σημείο, αδειάζουν τις αποθήκες με συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας και Δήμων, ενώ τα αποκαΐδια μεταφέρονται σε εξωτερικό χώρο και διαβρέχονται, για να μην υπάρχει κίνδυνος να σιγοκαίνε.

Λόγω του μεγάλου όγκου πρώτων υλών, και των μικρών ανοιγμάτων στο εσωτερικό του κτιρίου, η απομάκρυνση των υλικών γίνεται αργά και εκτιμάται ότι θα πάρει μέρες μέχρι να αδειάσουν οι αποθήκες.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών της Μαγνησίας που ενισχύθηκαν με δυνάμεις από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Λαμία, η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί στα τέσσερα από τα πέντε διαμερίσματα.
Οι πυροσβέστες αφού έκαναν διαβροχή αρχικά περιμετρικά και στην οροφή, άρχισαν να μπαίνουν στα διαμερίσματα της αποθήκης, έφτασαν βήμα – βήμα σε όλους τους χώρους και την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες.

Το θετικό είναι ότι στο χώρο της επιχείρησης, υπήρχε μια δεξαμενή νερού 100 τόνων, νερό που βοήθησε τους πυροσβέστες, τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Από προχθές τα ξημερώματα, οι αποθήκες αδειάζουν, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας και του εργοστασίου τα υλικά που υπήρχαν στον χώρο μεταφέρονται έξω από την αποθήκη για διαβροχή, ώστε να σβήσει κάθε εστία φωτιάς.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες