ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Δικαιοσύνη τίμησε τον προστάτη της: Θεία λειτουργία στη Λάρισα για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (φωτό – βίντεο)

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο προστάτης της δικαιοσύνης, Άγιο Διονύσιος ο Αεροπαγίτης, στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου παρουσία πλήθους δικαστικών, δικηγόρων αλλά και της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

«Είναι μια ξεχωριστή ημέρα όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για τη Δικαιοσύνη, ιδίως για όλους εμάς που την υπηρετούμε με οποιαδήποτε ιδιότητα. Αποζητούμε την ευλογία του προστάτη μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος που αναλογεί στον καθένα μας. Και στην πόλη μας είναι αλήθεια πως το βάρος αυτό είναι αυξημένο. Και σε πανελλήνιο επίπεδο, όμως, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι δυσκολότερη. Όπως γνωρίζετε έχουμε εκτεταμένες αλλαγές στο χώρο της δικαιοσύνης, αλλά και αλλαγές που καλούμαστε να εφαρμόσουμε, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι όροι εκείνοι με τους οποίους θα έχουμε ομαλότερη μετάβαση. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να ζητάμε από τον Άγιό μας να μας χαρίζει σωματική και ψυχική υγεία» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

Τέλος, ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο κέντρο «Φρούριο».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από τη Θεία λειτουργία:

Δείτε φωτογραφίες από τη δεξίωση:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarisa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες