ΛΑΡΙΣΑ

Η φλόγα της αγάπης ανάβει στη Λάρισα – Το Σάββατο η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών

Με τη συμμετοχή πλήθους συλλόγων, φορέων και εθελοντών αιμοδοτών η φλόγα της αγάπης ανάβει και φέτος στη Λάρισα, μεθαύριο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στην ειδική εκδήλωση-λαμπαδηδρομία, που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση εντάσσεται στην 22η πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 11 το πρωί, από το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, όπου θα συγκεντρωθούν οι συμμετέχοντες δρομείς. Η πομπή των λαμπαδηδρόμων θα περάσει από την οδό Βενιζέλου, το Αρχαίο Θέατρο και τον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου, για να καταλήξει στην πλατεία Μιχ. Σάπκα (Κεντρική πλατεία) της Λάρισας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιείται και εθελοντική αιμοδοσία, από μονάδα του ΠΓΝΛ, που θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία.

Επισημαίνεται ότι η λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, καθώς και με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύλλογοι, φορείς, εθελοντές αιμοδότες της πόλης, θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, που σώζει ζωές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

09:00π.μ.: Εθελοντική αιμοδοσία από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην Κεντρική πλατεία

11:00π.μ.: Συγκέντρωση λαμπαδηδρόμων και όλων των συμμετεχόντων στην είσοδο του πάρκου του Αλκαζάρ. Η φλόγα θα ακολουθήσει την πορεία: πάρκο Αλκαζάρ-πεζόδρομος Βενιζέλου-Α’ Αρχαίο θέατρο-πεζόδρομος Παπαναστασίου-κεντρική πλατεία

12:00μ.: Χαιρετισμός Δημάρχου Λαρισαίων

Ομιλίες:

· Μάνη Ειρήνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Φαλάνης

· Ναούμ Σταμπουλτζής, Δ/ντής Αιμοδοσίας -Αιματολογικού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

· Ελένη Γεωργιάδου, επίκουρη καθηγήτρια αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

12:30μ.: Επίδειξη Πρώτων βοηθειών από Ε.Ε.Σ Π.Τ Λάρισας

18:00: Λογοτεχνική γωνία (Γαληνού και Φαρμακίδου γωνία) Προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία από την Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου και Τεχνών (είσοδος ελεύθερη)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες