ΛΑΡΙΣΑ

Ιατρική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στη Λάρισα

Ιατρική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Καρκίνος μαστού και νεότερα δεδομένα: μια μάχη με νικητή τη γυναίκα” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 ώρα 6:30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, από το LIONS Branch Larisa Ασκληπιάς της Λέσχης Θεσσαλονίκη Ηράκλεια και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνική Πολίτικης του Δήμου Λαρισαίων

Ομιλίες:

«Εξατομικευμένος προληπτικός έλεγχος μαστού σε γυναίκες υψηλού κινδύνου» Αικατερίνη Βάσιου, Ακτινολόγος Μαστού, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονικός συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

«Γονιδιακός έλεγχος: Όπλο για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση αλλά και θεραπεία του καρκίνου του μαστού». Μαρία Σάτρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονικός συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

«Ογκοπλαστική χειρουργική: η προσφορά της στη σύγχρονη γυναίκα με καρκίνο του μαστού» Γεώργιος Μπούτσικος, Ογκοπλαστικός Χειρουργός Μαστού – Μαστολόγος – Επιστημονικός συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

«Γονιμότητα και μητρότητα σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού»
Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Η τέχνη ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο» Νικολέτα Κουχάρσκα ψυχολόγος -Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, συν. του ΙΨΑ.

«Μεσογειακή διατροφή: σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού» Ειρήνη Παπαγιάννη, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος – Επιστημονικός συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Όλες οι ερωτήσεις του κοινού θα απαντηθούν από τους γιατρούς.

Συμμετέχει η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη. Φετινή δράση προσφοράς αγορά περουκών για τις αδύναμες οικονομικά νοσούσες κυρίες.

Στην εκδήλωση θα διατεθεί το νέο κόσμημα εμπνευσμένο από τη μορφή των κυττάρων δημιουργία της Lion Χάιδως Τσιτούρα, τα έσοδα του οποίου όπως κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισα.

Η Διεθνής Οργάνωση Lions ευαισθητοποιεί, προσφέρει και ενημερωνεί τους πολίτες. Είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών παγκοσμίως, είναι πάντα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, με 46.000 λέσχες σε 200 χώρες, με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας από το 1954 με το μήνυμα «Εμείς Υπηρετούμε» We Serve, προσφέρουν παρέχοντας βοήθεια σε τυφλούς συνανθρώπους μας, προσφέρουν τροφή σε πεινασμένους, υποστηρίζουν παιδιά με υποτροφίες, μέσα από προγράμματα αρωγής νέων, βοηθούν τους ηλικιωμένους και τους νοσούντες, προστατεύουν το περιβάλλον και αντιμετωπίζουν με σεβασμό και συνέπεια τις ανθρωπιστικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες