ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑ

Πολύμορφη δράση από Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστική ΚΣ

Πολύμορφη δράση από την αρχή της χρονιάς για τις ανάγκες των φοιτητών Πολύμορφες πρωτοβουλίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις διοργανώνουν αυτό το διάστημα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ. Στόχος είναι να αναδειχθεί, ιδιαίτερα στους πρωτοετείς φοιτητές, η ανάγκη ύπαρξης ζωντανών και αγωνιστικών Φοιτητικών Συλλόγων που θα πρωτοστατούν στην ενημέρωση και στην δράση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές.
Πιο συγκεκριμένα, στο Βόλο με πρωτοβουλία του ΦΣ ΠΤΔΕ οργανώθηκε υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στην οποία η πρόεδρος του ΦΣ , Ηλιάνα Λαγού, καλωσόρισε τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Βόλου ευχόμενη καλές σπουδές και τόνισε πως ο σύλλογος παλεύει για όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ζωή των φοιτητών.
Ακολούθησε ξενάγηση στο Κτίριο του «Θόλου», όπου στεγάζονται όλες οι Παιδαγωγικές Σχολές του ΠΘ, και σε κεντρικά σημεία της πόλης του Βόλου όπου κατά την διάρκεια της οι φοιτητές άνοιγαν συζητήσεις για τις δράσεις του συλλόγου, για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν. Η ξενάγηση κατέληξε στην Λέσχη Σίτισης όπου οι φοιτητές έκλεισαν τα ταμεία για να φάνε ελεύθερα όλοι οι φοιτητές και ειδικά οι πρωτοετείς που δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν σίτιση με την δικαιολογία ότι δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα των δικαιούχων.
Τέλος, οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 11 πμ, όπου με πρωτοβουλία των ΦΣ Γλωσσικών Σπουδών, ΙΑΚΑ,ΠΤΔΕ, ΠΔΜΒ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη του ΠΘ για το ζήτημα της στέγασης. Αφού, είναι δεκάδες οι φοιτητές που έχουν αιτηθεί εστία αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη καμία απάντηση από την πρυτανεία την ίδια στιγμή που στον Βόλο υπάρχουν λιγότερες από 40 φοιτητικές κλίνες για τους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη!
Στη Λάρισα, στις Λέσχες και των δύο πανεπιστημιακών campus της πόλης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες παρεμβάσεις έπειτα από  πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στους Φοιτητικούς Συλλόγους Βιοχημείας, Ψηφιακών Συστημάτων, Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έκλεισαν τα ταμεία για να φάνε δωρεάν όλοι οι φοιτητές των σχολών, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη καθυστέρηση στην  έκδοσης της κάρτας σίτισης, ειδικά για τους πρωτοετείς, που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές ενώ δικαιούνται δωρεάν σίτιση, να αναγκάζονται να πληρώνουν! Μοιράζοντας την ανακοίνωση τους συζήτησαν με πολλούς φοιτητές γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από το δυσθεώρητο κόστος σπουδών, τις τραγικές ελλείψεις στην φοιτητική μέριμνα συνολικότερα.
Και στις δύο πόλεις τονίστηκε πως οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους το άμεσο επόμενο διάστημα, θα συντονιστούν μεταξύ τους ώστε να οργανώσουν τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους  για όλες τις ανάγκες των φοιτητών.
Δείτε φωτογραφίες:
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες