Συνταγές

Ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα πιπεριά φλωρίνης

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Αυτή η συνταγή για ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης συνδυάζει πλούσιες, γήινες γεύσεις με τη γλύκα και το άρωμα των πιπεριών Φλωρίνης. Η ιδανική συνταγή ζυμαρικών για ένα χορταστικό γεύμα με απλά υλικά που δίνουν ένταση και βάθος στη γεύση!

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές! Ακόμα, μπες στην ομάδα μου στο Viber για ακόμα περισσότερα μυστικά και tips!

ριγκατόνι με λουκάνικα
ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα πιπεριάς

Υλικά για ριγκατόνι με λουκάνικα

  • 450 γρ ριγκατόνι
  • 800 γρ λουκάνικο χωριάτικο
  • 3 σκ σκόρδο
  • 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 120 ml πολτό πιπεριάς Φλωρίνης
  • 1 κ.τ.σ πελτέ
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κγ ζάχαρη
  • Λίγο μπούκοβο
  • 2 κ.τ.γ ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράσαμε τα Ριγκατονι

.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

ριγκατόνι με λουκάνικα
ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα πιπεριάς

Πώς να φτιάξεις το ριγκατόνι με λουκάνικα;

  1. Κόψτε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και σοτάρετε τα σε πολύ λίγο ελαιόλαδο γιατί θα βγάλουν λίπος από μόνα τους.
  2. Στραγγιστείτε και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Μόλις το σκόρδο ροδίσει, προσθέστε τις πιπεριές Φλωρίνης και και ανακατέψτε να μαραθούν καλά.
  5. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον πολτό Πιπεριάς Φλωρίνης, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ την ζάχαρη, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  7. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (2 κουταλιές της σούπας αλάτι ανά 3 λιταρα) να βράσει.
  8. Μετά από 15 λεπτά μαγειρέματος, αφαιρέστε το καπάκι από τις πιπεριές και συνεχίστε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού και οι πιπεριές να μαλακώσουν πολύ.
  9. Προσθέστε τα κομμένα λουκάνικα στη σάλτσα και συνεχίστε να σιγοβράζετε. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα με τη ρίγανη και αρχίζουμε να βράζουμε τα ζυμαρικά.
  10. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από al dente, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  11. Μαγειρέψτε μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και μετά σβήστε τη φωτιά. Δοκιμάστε τη γεύση της σάλτσας και αν χρειάζεται προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και περισσότερη ρίγανη.
  12. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  13. Τελειώνουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
  14. Εάν τα ζυμαρικά είναι στεγνά, προσθέστε λίγο από νερό ζυμαρικών που είχαμε κρατήσει!
ριγκατόνι με λουκάνικα
ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα πιπεριάς

The post Ριγκατόνι με λουκάνικα και σάλτσα πιπεριά φλωρίνης appeared first on Πέτρος Συρίγος.


Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις