ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικίνδυνη στάση του δεδομένου συμμάχου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καταδικάζει απερίφραστα τους συνεχιζόμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, πλήττουν νοσοκομεία και υποδομές τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και σε πυκνοκατοικημένες πόλεις του Λιβάνου συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού, με θύματα δεκάδες αμάχους, καθώς και υγειονομικούς, όπως καταγγέλλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ από το Ιράν. Όλες αυτές οι ενέργειες συμβάλλουν στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της βίας σε μια υπερεξοπλισμένη και με πυρηνικά όπλα, περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υπογραμμίζει ότι η ειρήνη στην περιοχή περνά μέσα από τη δίκαιη επίλυση, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Παλαιστινιακού. Επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και των συνόρων του 1967, με λύση δύο κρατών που θα συμβιώνουν ειρηνικά με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και τον ΓΓ του ΟΗΕ, που η κυβέρνηση Νετανιάχου χαρακτήρισε persona non grata», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλεί την ΕΕ «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να πάψει η ισραηλινή κυβέρνηση να επιδιώκει να σύρει όλη την περιοχή σε μια γενικευμένη ανάφλεξη, στο πλαίσιο ενός περιφερειακού πολέμου με τη συμμετοχή του Ιράν».

«Καλούμε τέλος την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εγκαταλείψει την επικίνδυνη στάση του προκεχωρημένου φυλακίου και του δεδομένου συμμάχου, και, ενόψει και της ανάληψης της θέσης του μη μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ, να αναλάβει, μαζί με άλλες χώρες, ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για άμεση εκεχειρία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις