ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Με πλούσιο παρελθόν ο 31χρονος που κατηγορείται για τις κακοποιήσεις και δολοφονίες των ζώων – Τι ανακάλυψαν οι Αρχές

Ο 31χρονος άνδρας, είναι γνωστός στις Αρχές για προηγούμενες συλλήψεις του που αφορούσαν κλοπές και κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για την κακοποίηση αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκε από χαρακτηριστικό σημάδι στο πρόσωπο του και βρέθηκε με τα ρούχα που φέρεται να φορούσε κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιης επίθεσης σε γάτα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, οι αστυνομικοί εντόπισαν μικροποσότητα χασίς και ένα μαχαίρι, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στις βίαιες επιθέσεις κατά των ζώων. Τα στοιχεία αυτά έχουν οδηγήσει στην επιβεβαίωση της εμπλοκής του άνδρα σε τουλάχιστον ένα περιστατικό μαχαιρώματος ζώου.

Διαδικασίες Σύλληψης και Προσαγωγής

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, παρά την αργία της δικαιοσύνης, στο Αυτόφωρο για τα ναρκωτικά και το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του. Οι διαδικασίες αναμένεται να είναι συνοπτικές, προκειμένου να αποφασιστεί η κράτησή του μέχρι την Παρασκευή, όταν θα παραπεμφθεί στον Ανακριτή για την κακουργηματική κατηγορία που αφορά την κακοποίηση ζώων. Κατά τη σύλληψή του, ο 31χρονος παρέμεινε λιγομίλητος. Το μόνο που φέρεται να δήλωσε στις αρχές ήταν: «Δεν έχω κάνει όσα με κατηγορεί ο Ευαγγελάτος. Είμαι ένοχος μόνο για τα στοιχεία που βρήκατε», αναφερόμενος στο μαχαίρι και τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση, και όπως αναφέρεται, «είναι στα χαμένα».

Αμφιβολίες και Ερωτήματα για τη Συμμετοχή του σε Δολοφονίες Ζώων

Ο 31χρονος θεωρείται ύποπτος και για τη δολοφονία ενός σκύλου στην οδό Σπυρίδη, ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχουν αποδεικτικά βιντεοληπτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτή την κατηγορία. Οι αρχές βασίζονται κυρίως σε μαρτυρίες για την τεκμηρίωση του περιστατικού. Αντίθετα, στην περίπτωση της μαχαιρωμένης γάτας, η αστυνομία διαθέτει βίντεο που καταγράφει τη φρικτή επίθεση και αποτέλεσε βασικό στοιχείο για τη σύλληψη του.

Αναμονή για την Απόφαση της Δικαιοσύνης

Με την προσαγωγή του  αύριο και την αναμενόμενη απόφαση για την κράτησή του, ο 31χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε μακροχρόνια φυλάκιση, ειδικά αν συνδεθεί με τα αποτρόπαια εγκλήματα κατά των ζώων. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να αποσαφηνίσουν την έκταση των πράξεων του, ενώ η κοινωνία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις.

Οι φιλόζωοι της πόλης, καθώς και οι οργανώσεις προστασίας ζώων, εκφράζουν την ελπίδα ότι η υπόθεση αυτή θα οδηγήσει σε αυστηρές ποινές και θα αποτελέσει παράδειγμα για την πάταξη της κακοποίησης ζώων. Παράλληλα, η αστυνομία καλεί οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες να τις καταθέσει, με στόχο τη συλλογή περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων για τη συμμετοχή του 31χρονου σε άλλα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες