ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: Πρεμιέρα για την παιδική – εφηβική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου με την παράσταση «Αγαπητέ μου Τσάρλυ, Καλά Χριστούγεννα» (φωτό – βίντεο)

Την παράσταση της παιδικής – εφηβικής σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου «Αγαπητέ μου Τσάρλυ, Καλά Χριστούγεννα» παρουσίασε σήμερα, το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Δ.Σ. και αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Φώτης Τζατζάκης, από κοινού με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, κ. Ορέστη Τάτση και συντελεστές της παράστασης, με αφορμή την έναρξη της νέας θεατρικής σεζόν και την πρεμιέρα της παράσταση αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο που βασίστηκε σε ιστορίες προσφύγων, οι οποίοι συμμετείχαν στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2018-2019. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά το 2020. Είναι γεμάτο χιούμορ και γενναιοδωρία που μιλά για την αγάπη, την φιλία, τις ανάγκες, την βαθιά επικοινωνία, την μοναξιά, την φαντασία, την ελπίδα, το όνειρο, τα κοινωνικά και πολιτισμικά στοιχεία, την δημιουργία ενός νέου κόσμου όπου κυριαρχεί η ανθρωπιά και η αγάπη.

Ο κ. Τζατζακης ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Θεσσαλικού, οι οποίοι «εργάζονται άοκνα τόσο στο τεχνικό τμήμα όσο και το διοικητικό οι οποίο έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους για την πραγματοποίηση της παράστασης και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλη τη θεατρική σεζόν», καθώς και τους συντελεστές της παράστασης, τη συγγραφέα και τον σκηνοθέτη.

Ο αντιδήμαρχος, μιλώντας για την υπόθεση της παράστασης, τόνισε μέσω του ρόλου του ως καθηγητής ότι «απαύγασμα της προσπάθειάς μας αυτής δεν είναι απλώς να παρουσιάσουμε μια πολύ καλή θεατρική παράσταση, αλλά να έχουμε συζητήσης εντός των αιθουσών των σχολείων τα οποία θα επιλέξουν να την παρακολουθήσουν. Ο στόχος μας είναι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο στην οποία η τοξικότητα, η βιαιότητα, η παραβατικότητα και η παρενόχληση έχουν παρεισφρήσει στην καθημερινότητα των παιδιών, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το έναυσμα σε καθηγητές που έχουν μεράκι να κάνουν συζητήσεις γύρω από την αγάπη και τον σεβασμό».

«Θα μπορούσε να συμβάλει σε έναν διάλογο, ένα μάθημα, που μπορεί να είναι πραγματικός και μεταφορικός», σχολίασε για την παράσταση ο κ. Τάτσης. «Νομίζω ότι θέτει τις βάσεις για μια πολύ ωραία συζήτηση».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες