ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Μηχανοκίνητη πορεία για τους διανομείς από το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 12μ. από την Κεντρική πλατεία Λάρισας απευθύνει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, σε αυτή επισημαίνει τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα διανομείς από τις μεγάλες πλατφόρμες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αυξήσεις στο εισόδημά τους και προστασία της υγείας τους. Ο αγώνας τους είναι δύσκολος, μιας και έχουν να αντιμετωπίσουν μεγαθήρια, τα οποία έχουν με το μέρος τους το κράτος, αλλά είναι πέρα για πέρα δίκαιος και για αυτό θα τα καταφέρουν!

Οι πλατφόρμες διανομής έχουν τεράστια κέρδη. H “efood” κατέγραψε κέρδη άνω των 41 εκατομμυρίων, με τζίρο άνω των 163 εκατ., ενώ η “Wolt”, που πρόσφατα εξαγοράστηκε με 7 δισ. ευρώ, καταγράφει κύκλο εργασιών περίπου 26 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, με το καθεστώς freelancing έχουν καταφέρει να “γλιτώσουν” εργοδοτικές εισφορές, δώρα και επιδόματα κλπ.

Πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα των διανομέων έχουν βγάλει αυτά τα κέρδη!

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα καταστήματα είναι χειρότερη για τους διανομείς, αφού επικρατεί μαύρη & αδήλωτη εργασία, μισά ένσημα, απληρωσιά και εντατικοποίηση. Δεν είναι σύγχρονο ένας διανομέας να εργάζεται 10ωρα για να τα βγάλει πέρα, να κινδυνεύει από ατύχημα, να αναγκάζεται μέχρι τα 67 του να είναι πάνω στο μηχανάκι.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των συναδέλφων μας διανομέων και καλεί σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στις 12:00 μ.μ στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Οι διανομείς έχουν τη δύναμη να πετύχουν τα αιτήματά τους μέσα από τα σωματεία τους.

Όποιες απόπειρες γίνονται από διάφορους “καλοθελητές” να χωρίσουν τους διανομείς σε “μεν και δε”, που στόχο έχουν να πλήξουν τις δράσεις τους, θα πέσει στο κενό. Οι διανομείς κάνουν πέρα αυτές τις φωνές και με τη μαχητικότητά τους απαντάνε στον δρόμο!

Διεκδικούμε:

ü Αυξήσεις στους μισθούς μέσα από ΣΣΕ. 5ημερο – 7ωρο – 35 ωρο

ü Επαναφορά των ΒΑΕ.

ü Παροχή ΜΑΠ, βενζίνες, συντήρηση της μοτοσικλέτας με ευθύνη της εργοδοσίας.

ü Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

ü Ελέγχους από την Τεχνική Επιθεώρηση για τα μέτρα ασφάλειας.

Για τους freelancers των πλατφορμών

Ø Ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα

Ø Κατάργηση των στόλων και πρόσληψη από την εταιρεία WOLT με σύμβαση αορίστου χρόνου και ουσιαστικές αυξήσεις με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους στολάρχες.

Ø Ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος από τον ΕΦΚΑ.

Ø Δυνατότητα μετατροπής του σε μισθωτό όποτε το ζητήσει.

Ø Δωρεάν παροχή ΜΑΠ από τις πλατφόρμες.

Ø Βενζίνη, συντήρηση με ευθύνη των πλατφορμών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες