ΛΑΡΙΣΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., θα ισχύσουν από τον Α/Κ Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς) έως Α/Κ Συκουρίου, για την εκτέλεση  εργασιών αποξήλωσης εναέριων δικτύων από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποβλέποντας στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών αποξήλωσης εναέριων δικτύων από τον  ΔΕΔΔΗΕ τον αποκλεισμό τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Ανατολικό  Λάρισας (Αγιάς) έως Α/Κ Συκουρίου, την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την  πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, αποφάσισε: 

  1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων  των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε.  από τον Α/Κ Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς – Χ.Θ. 352+918) έως τον Α/Κ Συκουρίου (Χ.Θ. 362+061), με εκτροπή της κυκλοφορίας και των δύο κατευθύνσεων στις προβλεπόμενες  παρακάμψεις, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης δύο (2) εναέριων δικτύων  που διέρχονται πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. περί τις Χ.Θ. 355+460 και 356+600,  για την Κυριακή 06.10.2024 από τις 08:00΄ώρα έως και τις 10:00΄ώρα ή νωρίτερα σε  περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών και σε εκτέλεση της ανωτέρω (2) σχετικής  εγκρίσεώς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών/ Διεύθυνση Δ17.  
  1. Για την εκτροπή και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στον Αυτοκινητόδρομο, στον Α/Κ  Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς) με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και στον Α/Κ  Συκουρίου με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εφαρμοσθεί το τυπικό σχέδιο  5-9α(Πλήρης αποκλεισμός Αυτοκινητοδρόμου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή δυο  λωρίδων. 

iii. Όσοι χρήστες κινούνται επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Α.Θ.Ε. στον Α/Κ Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς) και θα  εισέρχονται στην ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας με κατεύθυνση προς Λάρισα (η οποία στη συνέχεια  μετονομάζεται σε οδός Βόλου), στην οποία θα συνεχίζουν πορεία έως τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον οποίο θα βγαίνουν στην  1ηέξοδο αυτού και θα εισέρχονται στην ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς  Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, τα οχήματα θα συνεχίζουν πορεία στην ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι τη διασταύρωση αυτής με την Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιόκαμπου  (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Ευαγγελισμού), στην  οποία θα εισέρχονται και θα συνεχίσουν πορεία με κατεύθυνση προς Συκούριο, έως τον Α/Κ  Συκουρίου, μέσω του οποίου θα εισέρχονται και πάλι στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στην  κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. 

  1. Την αντίστροφη ακριβώς πορεία θα ακολουθούν όσοι χρήστες κινούνται επί του  αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον  Α.Θ.Ε. στον Α/Κ Συκουρίου και αρχικά μέσω της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Ευαγγελισμού (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιόκαμπου), στη συνέχεια της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τέλος μέσω της οδού  Βόλου (η οποία στη συνέχεια μετονομάζεται σε ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας) θα φθάνουν στον  Α/Κ Ανατολικό Λάρισας (Αγιάς), μέσω του οποίου θα εισέρχονται και πάλι στον  αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση προς Αθήνα. 
  2. Για τον αποκλεισμό των κλάδων εισόδου του Α/Κ Ανατολικού Λάρισας (Αγιάς) με κατεύθυνση προς  Θεσσαλονίκη, καθώς και του κλάδου εισόδου του Α/Κ Συκουρίου με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα  εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-5α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου)
  3. Πριν την έναρξη εφαρμογής των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα πρέπει να αποκλειστεί ο  υφιστάμενος χώρος στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου στη Χ.Θ. 355+150 στην κατεύθυνση προς  Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρίσκεται ανάντη των δύο θέσεων εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης εναέριων  δικτύων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος. 

vii. Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια  εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί σύμφωνα με την Ισχύουσα Νομοθεσία την πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός  κατοικημένης περιοχής και τα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης,  φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να  λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και  ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην  περιοχή αποκλεισμού της κυκλοφορίας, όσο και κατά μήκος της εναλλακτικής διαδρομής.  

viii. Με μέριμνα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη  ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιηθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το  προσφορότερο τρόπο από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο καθώς και να παρέχεται συνεχής  πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζονται οι  απαιτήσεις ομαλούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.  

  1. Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας, το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, το  Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, παρακαλούνται για την  ενημέρωσή τους και τη λήψη των επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς τους.
  2. Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Πιερίας και Μαγνησίας κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή  τους. 
  3. ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, κοινοποιείται η παρούσα (υ.τ.α.) για την ενημέρωσή τους. 
  4. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης  (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής  διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί  κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α 261).
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες