ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας στον β’ γύρο -Το θρίλερ μέχρι τελευταία στιγμή για τη δεύτερη θέση

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας περνούν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Χαρακτηριστικό της α’ Κυριακής των εκλογών του ΠΑΣΟΚ ήταν το θρίλερ για τη δεύτερη θέση με τους δύο υποψηφίους, Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο να τους χωρίζουν τελικά μόνο κάποιες εκατοντάδες ψήφοι. Σε κάποια στιγμή η διαφορά είχε φθάσει μόλις τις 500! Ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν αυτός που τελικά τερμάτισε δεύτερος κρατώντας το οριακό προβάδισμα έναντι του Παύλου Γερουλάνου που είχε εξαρχής.

Στο 99,78% των εκλογικών τμημάτων, τα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν καθαρή πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη και στη δεύτερη θέση τον Χάρη Δούκα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η σειρά κατάταξης και οι ψήφοι έχουν ως εξής στο 99,78% της επικράτειας.

Ανδρουλάκης 29,65% (89.063)
Δούκας 21,39% (64.253)
Γερουλάνος 21,11% (63.418)
Διαμαντοπούλου 19,52% (58.628)
Κατρίνης 6,93% (18.125)
Γιανακοπούλου 2,29% (6.883)

Ανδρουλάκης: «Σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη»

Σε δήλωση από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν. Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, είχαμε μια εκστρατεία με ήθος και σοβαρότητα. Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, περήφανο».

Δούκας: Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να δώσουν το παρών στις κάλπες του β΄γύρου απηύθυνε ο Χάρης Δούκας.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και είναι μια μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300000 φίλους και μέλη που στήριξαν τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουν την παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και βεβαίως όσους με στήριξαν για να πάω στον β’ γύρο.

Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ την Κυριακή να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα», δήλωσε.

Γερουλάνος: Οσοι με ψήφισαν δεν περιμένουν να τους πω τι θα ψηφίσουν

Σε δήλωση προχώρησε ο Παύλος Γερουλάνος μετά το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 που ήρθαν στην κάλπη. Πού ψήφισαν για να πάρουν αυτήν την απόφαση.

Να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και όλους τους εθελοντές. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Αύριο ξεκινά μια νέα ημέρα, εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε την αγώνα για το καλό της παράταξης. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν προς την οποια κατεύθυνση. Η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή. Οσοι με ψήφισαν είχαν άποψη δεν τους έσπρωξε κανείς δεν νομίζω ότι περιμένουν από μενα να τους πω τι να ψηφίσουν».

Διαμαντοπούλου: Σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ, είμαι εδώ, όλοι ενωμένοι

Σε δήλωσή της, η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τα αποτέλεσμα που την φέρνουν τέταρτη στην επικράτεια στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε:

«Η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τους πολίτες που συμμετείχαν, τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου. Ολους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που αυτοοργανώθηκαν για να με στηρίξουν. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα

Μήνυμα ενότητας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δώσει γραμμή υπέρ κάποιου υποψηφίου έστειλε ο Μιχάλης Κατρίνης στη δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

«Με τη συμμετοχή τους οι πολίτες, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου του κόμματος, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 300.000, δυναμώνουν το κίνημα μας», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με τη ψήφο του και συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, για την είσοδο τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Κατρίνης, ερωτηθείς αν θα δηλώσει στήριξη σε έναν από τους δύο υποψηφίους, αρνήθηκε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι «το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».
Τι ψηφίζει η Αττική

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, στην Αττική στο 70,2% της ενσωμάτωσης τα αποτελέσματα διαμορφώνουν άλλη εικόνα, καθώς προηγείται ο Παύλος Γερουλάνος, ακολουθεί Άννα Διαμαντοπούλου, τρίτος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης και τέταρτος ο Χάρης Δούκας.

Αναλυτικά ως τώρα στην Αττική τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Γερουλάνος: 27,33%
Διαμαντοπούλου: 25,18%
Ανδρουλάκης: 21,12%
Δούκας: 18,81%
Κατρίνης: 5,32%
Γιαννακοπούλου: 3,24%

Υπολογίζεται ότι το 30% του συνόλου των συμμετεχόντων στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ήταν στην Αττική.
Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

Τα αποτελέσματα στην Θεσσαλονίκη στο 85,9% των εκλογικών τμημάτων:

Ανδρουλάκης 27,11%
Διαμαντοπούλου 26,75%
Γερουλάνος 23,1%
Δούκας 18,84%
Κατρίνης 2,51%
Γιαννακοπούλου 1,7%

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες