ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πότε βελτιώνεται ο καιρός στη Λάρισα και τι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα – Η εκτίμηση του Φ. Χατζηγρίβα

Σημαντική βελτίωση θα σημειώσει ο καιρός από αύριο Δευτέρα σύμφωνα με την εκτίμηση του Λαρισαίου προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Δευτέρα στη χώρα μας.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη περίπου θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με ελαφρά ψύχρα το πρωί και λίγες πιθανές τοπικές ομίχλες.

Παραφωνία μόνο το διήμερο Τετάρτης προς Πέμπτη, όπου μόνο στο Ιόνιο (κυρίως βόρειο), Ηπειρο και πιο τοπικά σε Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία, και οριακά Δυτική Θεσσαλία θα σημειωθούν κάποια λίγα φαινόμενα, και σε Κέρκυρα και Ήπειρο τοπικά έντονες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια.

Από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή μάλιστα όπου εκ νέου οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά (κυρίως ανατολικά ηπειρωτικά και εσωτερικό) .

Ακόμη δεν ξεκαθάρισε το μέγιστο όριο, αν και υπολογίζεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή θα αγγίξει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις γνωστές ευαίσθητες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές .

Έρχονται μηνύματα ότι βαρεθήκατε τη ζέστη αλλά έτσι είναι η μεταβατική εποχή.

Δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές και καθόλου αφύσικο να βλέπουμε 30αρια plus στη χώρα μας Οκτώβρη μήνα. Οπότε λίγη υπομονή…

Θα υπάρξει σίγουρα νεότερη εκτίμηση της κατάστασης για την πορεία, αν και θεωρό σίγουρη μια άκρως χειμερινή μεταβολή μετά το δεύτερο μισό, και περίπου λίγο πριν ή μετά τις 20 του μήνα. Εδώ είμαστε…»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες