ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας στην Καβάλα (φωτό)

Το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λυκείου των Ελληνίδων πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας, την Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, με πολύ μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή από 52 Λύκεια από τη χώρα μας και το εξωτερικό, Σίδνεϊ Αυστραλίας, Μόναχο, Βρυξέλλες. Το συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων γίνεται κάθε δυο χρόνια(σε διαφορετική πόλη όπου εδρεύει το αντίστοιχο παράρτημα) και η θεματική του εκπορεύεται από τους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου. Δηλαδή i)τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης και εθίμων και ii)την πολύπλευρη στήριξη της γυναίκας, της συμπαράστασης της μητέρας και του παιδιού, την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

Ο τίτλος του φετινού Συνεδρίου ήταν: «Γυναίκα και Λύκειον των Ελληνίδων: αναστοχασμός, επαναπροσδιορισμός και νέες προκλήσεις. Η γυναίκα ως μήτρα παράδοσης ,κοινωνικών αλλαγών και αλληλεγγύης στον 21ο αιώνα». Την εξαιρετική διοργάνωσή του ανέλαβε φέτος το αδελφό Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει το καθ΄όλα επιτυχημένο συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων δια των εκπροσώπων του. Η πρόεδρος του ΛτΕ Λάρισας κ. Βασιλική Παπαγιάννη, η αντιπρόεδρος Α΄ και έφορος Ιματιοθήκης κ. Παναγιώτα Σούρλα -Αβραμοπούλου, η αντιπρόεδρος Β΄ κ. Άρτεμις Χατζηπούλιου, η γενική γραμματέας κ. Μαρία Παπαπούλιου-Τσιπλακούλη, η ταμίας κ. Γεωργία Καραγιάννη, η έφορος χορού κ. Φανή Μπλιώνα και η έφορος Δημοσίων σχέσεων κ. Ιφιγένεια Μπουχλαριώτη έκαναν πολύτιμες επαφές και συζητήσεις με τις άλλες Λυκειάδες και τους συνέδρους συζητώντας τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν. Τόσο το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου όσο και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και η ζεστή φιλοξενία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν. Άριστες και οι εντυπώσεις από την πόλη της Καβάλας με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν στον κόσμο του Καπνού, τα όμορφα παλιά και καλοδιατηρημένα κτήρια, το εντυπωσιακό Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, την πανέμορφη και ζωντανή παλιά πόλη. Επίσης εξαιρετική ήταν και η ξενάγηση στους Φιλίππους, που συμπεριελάμβανε την επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της πρώτης Ελληνίδας και Ευρωπαίας που βαπτίστηκε Χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο, στο Αρχαίο Θέατρο και στο χώρο των Φιλίππων με φόντο το περίφημο χρυσοφόρο όρος Παγγαίον

Το επόμενο Συνέδριο για το 2026 αναλαμβάνει το αδελφό Λύκειον των Ελληνίδων Ιωαννίνων. Το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ήταν η αφορμή για όλες τις συνέδρους να αντλήσουν δύναμη για την νέα λυκειακή χρονιά που ξεκίνησε με πολλές δράσεις και αξιοζήλευτη όρεξη.

Η επόμενη σύναξη -Θεού θέλοντος- θα πραγματοποιηθεί στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ στην αγαπημένη πόλη των Ιωαννίνων

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες