ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΣΤΥΕ Λάρισας για το εργατικό δυστύχημα με θύμα 25χρονη σε εκκοκκιστήριο στη Γλαύκη

Για το εργατικό δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή της μία νεαρή γυναίκα 25 ετών, σήμερα τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε εκκοκκιστήριο κοντά στο χωριό Γλαύκη Λάρισας, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Παράρτημα νομού Λάρισας του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Τραγικός ο απολογισμός των θυμάτων στο εργασιακό περιβάλλον τις τελευταίες 3 ημέρες καθώς 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο έως σήμερα φτάνοντας έτσι τους 107 νεκρούς στους χώρους εργασίας από την αρχή της χρονιάς με τους σοβαρά τραυματίες να είναι 170.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα νέο Εργατικό δυστύχημα που συγκλονίζει την Λάρισα και με θύμα μία 25χρονη γυναίκα.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε εκκοκκιστήριο κοντά στη Γλαύκη. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα που τυποποιούσε το βαμβάκι. Ο θάνατος της νεαρής κοπέλας που εργαζόταν για ένα μεροκάματο ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατών που χάνουν τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς.

Αιτία αυτής της κατάστασης είναι τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Την κύρια ευθύνη τη φέρνουν η σημερινή κυβέρνηση καθώς και οι προηγούμενες που αντί να επανδρώσουν με το ανάλογο προσωπικό την Επιθεώρηση Εργασίας την αποδυνάμωσαν με αποτέλεσμα να μη γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι εργοδότες να αλωνίζουν αδιαφορώντας για τη ζωή των εργατών.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.

Να επανασυσταθούν και να επαναλειτουργήσουν οι μικτές επιτροπές ελέγχου.

Τέλος ζητάμε να διαλευκανθούν τα αίτια του θανάτου της νεαρής εργαζόμενης και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες