ΛΑΡΙΣΑ

Αύριο, Τετάρτη, η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών – Το απόγευμα η εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων

Αύριο, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η λαμπαδηδρομία του Δήμου Λαρισαίων, με τη συμμετοχή πλήθους συλλόγων, φορέων και εθελοντών αιμοδοτών. Η φλόγα της αγάπης ανάβει και φέτος στη Λάρισα, με την εκκίνηση να γίνεται στις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα συγκεντρωθούν στο Κηποθέατρο και από εκεί η πομπή των λαμπαδηδρόμων θα περάσει από την οδό Βενιζέλου, το Αρχαίο Θέατρο και τον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου, για να καταλήξει στην πλατεία Μιχ.Σάπκα (Κεντρική πλατεία) της Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις για την 22η πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σε διάφορες πόλεις. Επισημαίνεται ότι η λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, καθώς και με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύλλογοι, φορείς, εθελοντές αιμοδότες της πόλης δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, που σώζει ζωές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

17:15 μ.μ.:Συγκέντρωση λαμπαδηδρόμων και όλων των συμμετεχόντων στην είσοδο του πάρκου του Αλκαζάρ.

17:30 μ.μ.: Έναρξη. Η φλόγα θα ακολουθήσει την πορεία: Πάρκο Αλκαζάρ-πεζόδρομος Βενιζέλου-Α’ Αρχαίο θέατρο-πεζόδρομος Παπαναστασίου-Κεντρική Πλατεία.

18:15 μ.μ.: Χαιρετισμός Δημάρχου Λαρισαίων.

Ομιλίες:
• Μάνη Ειρήνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Φαλάνης.
• Ναούμ Σταμπουλτζής, Δ/ντής Αιμοδοσίας -Αιματολογικού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
• Ελένη Γεωργιάδου, επίκουρη καθηγήτρια αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

18:30 μ.μ.: Επίδειξη Πρώτων βοηθειών από Ε.Ε.Σ Π.Τ Λάρισας.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες