ΛΑΡΙΣΑ

Η Λάρισα γνωρίζει τις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς: Ξεκινά το Σάββατο το «Φεστιβάλ Νεολαίας των Προσκόπων» (φωτό – βίντεο)

Τις αξίες του προσκοπισμού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά και ενήλικες της Λάρισας, μέσα από το Φεστιβάλ Νεολαίας των Προσκόπων Scout Around, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση 110 χρόνων προσκοπισμού στην πόλη.

Για τα παραπάνω ενημέρωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, το πρωί της Τρίτης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Θωμάς Ρετσιάνης και ο περιφερειακός έφορος Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ. Αντώνης Ευάγγελου, από τον χώρο του Μύλου του Παππά.

«Μια πολύ σημαντική επέτειος για ένα κίνημα παγκόσμιο, εθελοντικό, το οποίο προσφέρει διαχρονικά τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και την πόλη», σημείωσε ο κ. Ρετσιάνης. «Οι πρόσκοποι στη Λάρισα έχουν μια διακριτική παρουσία και φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού, δίνουν και μια εικόνα τους στην πόλη».

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτής της επετείου έλαβαν χώρα και άλλες δραστηριότητες, όπως η ονοματοδοσία της “πλατείας Προσκόπων”, το open day σε τέσσερις πλατείες με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών, με το εν λόγω φεστιβάλ να παίρνει τη σκυτάλη, με χορό, τραγούδι, συναυλίες, έκθεση ζωγραφικής.

«Η εφορία προσκόπων Θεσσαλίας είναι πολύ δραστήρια και ως Δήμος Λαρισαίων αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε έπειτα ο ίδιος, δίνοντας τον λόγο στον κ. Ευάγγελου.

«Εχουμε διανύσει μια μακρά ιστορική διαδρομή στην πόλη της Λάρισας και μια πορεία γεμάτη παιχνίδια, φύση, αλληλεγγύη, προσφορά εθελοντισμό και συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος των προσκόπων. «Με τον τρόπο αυτόν δηλώνουμε παρούσες και παρόντες όλοι οι πρόσκοποι, με γνώμονα πάντα το παιδί».

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 16:00 έως τις 20:00 και στο πλαίσιο αυτό σύλλογοι και φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας θα διοργανώσουν εργαστήρια για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, μουσικά δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες για άτομα με αναπηρία.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες