ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Βασιλική Ζιάκα στα εγκαίνια του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Παλαμά, που επισκευάστηκαν μετά τις ζημιές του Daniel

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, παρέστη στα εγκαίνια του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Παλαμά, τα οποία επισκευάστηκαν μετά τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία «Daniel» τον Σεπτέμβριο του 2023. Την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης συνόδευε η Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Άρτεμις Παπαδημητρίου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα.

Παρόντες στην τελετή ήταν η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Τέλιος, ο Δήμαρχος Παλαμά, Σωκράτης Δασκαλόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, κ.κ Τιμόθεος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Αθανάσιος Γιάνναρης.

Η κα Ζιάκα στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε την αγαστή συνεργασία του ΥΠΑΙΘΑ μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές σχολικών μονάδων της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, σημείωσε ότι από τις 5-9-2023, αρχή της θεομηνίας Daniel, συγκεντρώθηκαν στοιχεία στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας σχετικά με τα κτιριολογικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Καθοριστική υπήρξε η συνεργασία της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. με την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας και τους Δήμους αρχικά για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων και στη συνέχεια για την αποκατάστασή τους. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. για τη χρηματοδότηση και την κάλυψη των ελλείψεων που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Η άμεση, λοιπόν, κινητοποίηση και παρέμβαση των παραπάνω φορέων», όπως ανέφερε η κα Ζιάκα, «έχει ως αποτέλεσμα, μετά από εντατικές εργασίες, να παραδοθούν στους μικρούς μαθητές του Παλαμά στην ουσία καινούρια σχολεία, ασφαλή με υπερσύγχρονο εξοπλισμό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες