ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Καπετάνου με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο: «Να συσταθεί με νόμο η πάγια προκαταβολή στις Κοινότητες»

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος, πραγματοποίησε  συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Λιβάνιο στην Αθήνα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης.

Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πρόταση του Λαρισαίου βουλευτή που προέρχεται από την αυτοδιοίκηση, για την με νόμο, θεσμοθέτηση ετήσιας παγίας για όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους και την απρόσκοπτη υποστήριξη των τοπικών αναγκών, βάσει παραστατικών.

Ο κ. Καπετάνος έθεσε επίσης την επείγουσα ανάγκη για την άμεση πληρωμή των εργολάβων που συνέδραμαν καθοριστικά στους δήμους της Θεσσαλίας, αμέσως μετά τη θεομηνία Daniel, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των ζημιών, μιας και ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί.

Επιπλέον, συζητήθηκε η επιτακτική ανάγκη προσλήψεων στο Νομό Λάρισας, με στόχο την ενίσχυση της εξυπηρέτησης των πολιτών, στο πλαίσιο της εξαγγελίας για τις 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2025, μέσω και της γρηγορότερης διαδικασίας του ΑΣΕΠ.

Ο Βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Καπετάνος, μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευχαριστώ τον καλό φίλο υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για την διεξοδική μας κουβέντα.

Του έθεσα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση με βασική μου πρόταση την ενίσχυση της βιωσιμότητας των χωριών μας, δίνοντας μια μικρή αλλά ουσιαστική βοήθεια στους Προέδρους των χωριών που πολλές φορές κάνουν σημαντικά έξοδα από το δικό τους υστέρημα, για να έχουν τα χωριά τους καθαρά, για να φτιάξουν κάποιες βλάβες γρήγορα, ή για να κόψουν χορτάρια, πάντα με την προσκόμιση παραστατικών.

Συζητήσαμε επίσης μια σειρά θεμάτων που αφορά την οικονομική ενίσχυση των δήμων του νομού Λάρισας, την εξόφληση οφειλών από το Daniel, καθώς και το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε αυτές τις ημέρες για την αύξηση των δόσεων σε 60 για τις οφειλές των δημοτών στους δήμους, γεγονός για το οποίο η συνδρομή του κ. Λιβάνιου αλλά και του υφυπουργού του κ. Βασίλη Σπανάκη ήταν καθοριστική.

Οφείλουμε να περάσουμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Πατρίδα μας με βασικό πυλώνα την Αποκέντρωση και την ενίσχυση της επαρχίας μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες