ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Θλίψη στη Νίκη Βόλου για τον ρέκορντμαν Γιώργο Τσιμπερίδη

Ανείπωτη θλίψη ήρθε να προκαλέσει ο θάνατος του Γιώργου Τσιμπερίδη. Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο ρέκορντμαν των κυανόλευκων, έχοντας καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τα χρώματα των Βολιωτών.

Μέλος της «χρυσής» φουρνιάς των κυανόλευκων που αγωνίστηκε για 5 διαδοχικές σεζόν, από το 1961-62 έως και το 1965-66 στην Α’ Εθνική, ο Γιώργος Τσιμπερίδης ήταν από τους βασικούς συντελεστές εκείνης της ομάδας, αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις της άμυνας, είτε δεξιά, είτε αριστερά, είτε στο κέντρο της.

Μάλιστα, αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών με την κυανόλευκη φανέλα στην Α’ Εθνική, έχοντας καταγράψει 140 συμμετοχές (σε σύνολο 155 αγώνων) που έδωσε η Νίκη σε αυτή την πενταετία, σκοράροντας μάλιστα και 5 φορές.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, τον Ιανουάριο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσιμπερίδης ήταν ο ένας από τους δύο παίκτες εκείνη της φοβερής ομάδας της δεκαετίας του ’60 που έδωσε το παρών στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου, μαζί με τον τότε συμπαίκτη του Δήμο (Δημοσθένη) Κολοβό.

Ο χαλκέντερος αμυντικός δεν διακρίθηκε ωστόσο μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ήταν και εξαίρετος επαγγελματίας, έχοντας ασχοληθεί επί σειρά ετών με το εμπόριο κουρτινών, κάνοντας το όνομα Τσιμπερίδης συνώνυμο με τις κουρτίνες στην πόλη του Βόλου.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί την Πέμπτη 10/10/24 στις 10:30 στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρώσσου στο Μαλάκι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες