ΛΑΡΙΣΑ

Αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Τυρνάβου για το Πολυδύναμο Ιατρείο του Αμπελώνα – Συνάντηση Τσικριτσή με Σερέτη (φωτο)

Τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Αστέριος Τσικριτσής. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ στον Τύρναβο από την
έναρξη της νέας του θητείας στη διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας.

Στη συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τυρνάβου Διαμάντω Μπάσμπα, Νίκος Αρβανίτης, Ευγενία Μαμανού και Νίκος Νταλαγιάννης, συζητήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών μια σειρά από ζητήματα με αιχμή την μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα σε Πολυδύναμο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Σερέτης, το αίτημα του Δημάρχου Τυρνάβου έχει γίνει αποδεκτό από μέρους της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες για τη λειτουργία του, με αντίστοιχη στελέχωσή του με τρεις νέες ειδικότητες: Μια θέση Γενικού Ιατρού, μια θέση Παιδιάτρου και μια θέση Νοσηλευτή.

Παράλληλα στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το κλίμα της καλής συνεργασίας των δύο πλευρών, τόσο σε σχέση με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, όσο και σε ζητήματα στελέχωσης και ενίσχυσής του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται εντός των επόμενος μηνών και ήδη τα αποτελέσματά του είναι εμφανή, όπου ο δήμος με όσες δυνάμεις διέθετε συνέβαλλε με τη σειρά του για την εξέλιξη του έργου όπως με τη μεταφορά και φύλαξη υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και όπου αλλού ζητήθηκε η συνδρομή του, με ενδεικτική την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της δομής.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του εξοπλισμού του, σημειώνεται η προσθήκη ενός υπερηχογράφου μαστού που ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ από τη Δευτέρα μάλιστα στο Κέντρο Υγείας θα προστεθεί στο δυναμικό του και δεύτερος χειριστής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, το οποίο κατ’ αυτόν
τον τρόπο θα λειτουργεί και απογευματινή βάρδια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας.

Επίσης η δημοτική αρχή, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να συνδράμει με την προμήθεια και δωρεά ενός μηχανήματος- αντιδραστηρίου για την πραγματοποίηση αιματολογικών εξετάσεων.

Ακολούθησε κοινή επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, όπου ο δήμαρχος αλλά και ο διοικητής της ΥΠΕ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον διευθυντή, ιατρικό προσωπικό και τους εργαζομένους της δομής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τυρνάβου, σημείωσε τα εξής: «μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σημερινή επίσκεψη του διοικητή της ΥΠΕ στην πόλη μας, η οποία συνοδεύτηκε από τις ανακοινώσεις του περί αποδοχής του αιτήματος που υποβάλλαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, για
μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα σε Πολυδύναμο. Η δημοτική αρχή συνεχίζει έτσι να κάνει πράξη το σύνθημα “Μπροστά οι ανάγκες του λαού”. Παρά τις θετικές εξελίξεις με αφορμή το Πολυδύναμο αλλά και όλα τα άλλα ζητήματα που τέθηκαν εκατέρωθεν στη μεταξύ μας συνάντηση, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας για αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας του δήμου, στηρίζοντας στην πράξη το δικαίωμα του λαού για σύγχρονη δημόσια δωρεάν υγεία για όλους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες