ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΣ: Πειθαρχικός έλεγχος για ένστολους που μίλησαν σε αντιπολεμικές συγκεντρώσεις

Κορυφαίοι καλλιτέχνες του παγκόσμιου θεάτρου μεταφέρουν με μοναδικό τρόπο εικόνες και χρώματα της Ισπανίας και αναδεικνύουν την πλούσια χορευτική της παράδοση μέσα από τη χορογραφία του Petipa.

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» που έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Βέροια, με 25 επαγγελματίες χορευτές από την ιστορική όπερα Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, το Moscow State Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko Music Theatre (MAMT), καθώς και άλλα σημαντικά θέατρα της Μόσχας.

Στους βασικούς ρόλους είναι οι σολίστ του θεάτρου Στανισλάφσκι Σεργκέι Μανουίλοφ (Sergey Manuilov) και Αλεξάνδρα Κρις (Aleksandra Kris), ενώ στον ρόλο του Δον Κιχώτη ο Σεργκέι Κονονένκο (Sergey Kononenko) από το Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης.

Η διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου «Δον Κιχώτης» σε Θεσσαλονίκη και ΒέροιαΗ διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου «Δον Κιχώτης» σε Θεσσαλονίκη και Βέροια

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», μια από τις πιο λαμπερές και δημοφιλείς παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, συγκινεί εδώ και πολλά χρόνια μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. Σε μουσική του Αυστριακού συνθέτη Ludwig Minkus ανέβηκε για πρώτη φορά το 1869 από τον χορευτή και χορογράφο Marius Petipa και στις αρχές του 20ου αιώνα αναθεωρήθηκε από τον Alexander Gorsky. Βασίζεται σε ένα μικρό μέρος του διάσημου μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), καθώς επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Kitri με τον κουρέα Basil.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις:

Στις 12 Οκτωβρίου στις 15:00 & 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στις 13 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια

Το έργο παίζεται σε δύο πράξεις. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά με διάλειμμα

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις