ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα τμήματα τζαζ πιάνου, ηλεκτρικού μπάσου, κρουστών, ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας για μια μουσική εμπειρία χωρίς όρια στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Μία άκρως ενδιαφέρουσα θα είναι η φετινή χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, καθώς πρόκειται να λειτουργήσουν ανανεωμένα τμήματα για μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου, που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της σύγχρονης μουσικής. Από το τζαζ πιάνο και το ηλεκτρικό μπάσο έως τα τύμπανα και την ηλεκτρική κιθάρα, το ωδείο προσφέρει μια πλούσια ποικιλία μαθημάτων που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε σπου-δαστή, ανεξαρτήτως εμπειρίας.

Τμήμα Τζαζ Πιάνου: Αυτοσχεδιασμός και Δημιουργία χωρίς Όρια

Το τζαζ πιάνο αποτελεί ένα από τα πιο εκφραστικά όργανα της τζαζ μουσικής, δίνοντας στους μουσικούς την ελευθερία να συνδυάσουν μελωδία, αρμονία και ρυθμό με απεριόρι-στες δυνατότητες αυτοσχεδιασμού. Στο τμήμα τζαζ πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, οι μαθητές θα μάθουν να εξερευνούν τον μαγευτικό κόσμο της τζαζ μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους, ενώ θα αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές για να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσα από το όργανο.

Τμήμα Ηλεκτρικού Μπάσου: Η Βάση για Όλα τα Μουσικά Είδη

Ο ρόλος του ηλεκτρικού μπάσου είναι θεμελιώδης για κάθε μουσικό σύνολο, προσφέροντας αρμονικό και ρυθμικό υπόβαθρο. Στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, οι μαθητές του τμήματος ηλεκτρικού μπάσου θα μάθουν βασικές τεχνικές, κλίμακες, συγχορδίες και τη ρυθμική κατα-νόηση που απαιτείται για την εκτέλεση διαφόρων μουσικών ειδών, όπως Rock, Pop, Jazz, και Latin. Η διδασκαλία προχωρά σε σύγχρονη αρμονία και αυτοσχεδιασμό, επιτρέποντας στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν σε μουσικά σύνολα και ορχήστρες, αλλά και να προετοιμαστούν για σπουδές ανώτερου επιπέ-δου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τμήμα Κρουστών και Drums: Η Ραχοκοκαλιά της Μοντέρνας Μουσικής

Η διδασκαλία των κρουστών περιλαμβάνει και το σετ τυμπάνων (Drums set), που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» μιας μπάντας. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα στιλ μου-σικής, όπως Rock, Pop, Latin, Blues, Jazz, αλλά και την ελληνική μουσική σκηνή. Το τμήμα των κρουστών προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη στήριξη της ρυθμικής βά-σης σε κάθε είδος μουσικού συνόλου.

Τμήμα Ηλεκτρικής και Ακουστικής Κιθάρας: Από Rock μέχρι Jazz και Πέρα από Αυτά

Στο τμήμα ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, οι μαθητές μαθαίνουν τα μοντέρνα στιλ μου-σικής, όπως pop, rock, blues, funk, jazz, και έντεχνο, με μια διδασκαλία πλήρως προσαρ-μοσμένη στις ανάγκες τους. Η διδασκαλία περιλαμβάνει βασικές τεχνικές, κλίμακες, συγχορ-δίες και ρυθμικά σχήματα της σύγχρονης μουσικής. Στόχος είναι ο μαθητής να αποκτήσει προοδευτικά τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να συμμετάσχει σε μου-σικά σύνολα, κλασικής ή σύγχρονης κατεύθυνσης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας προσκαλεί όλους όσους αγαπούν τη μουσική, ανεξαρτήτως η-λικίας και επιπέδου, να συμμετάσχουν στα τμήματά του και να ξεκινήσουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινω-νήστε με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410531960 Email: dodiolar@yahoo.gr Ιστοσελίδα: https://dhmotikoodeiolarissas.gr/ Facebook: Δημοτικό Ωδείο Δήμου Λαρισαίων

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες