ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Λύκειον των Ελληνίδων στον εορτασμό της 112ης επετείου της «Μάχης του Σαρανταπόρου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, εκδήλωση μνήμης στο χώρο του αναβαθμισμένου και ανακαινισμένου από την 1η Στρατιά «Μουσείου Μάχης Σαρανταπόρου», στο πλαίσιο της 112ης επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου.

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Μάχης του Σαρανταπόρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνος κ. Χαρίτωνα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στρατιωτών, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές και έριξε βολές υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας. Μέλη της Χορευτικής Ομάδας από το Λύκειον των Ελληνίδων, με ενδυμασίες της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής, πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικώς πεσόντες στη Μάχη του Σαρανταπόρου. Η αποστολή του ΛτΕ ξεναγήθηκε στο Μουσείο και παρακολούθησε την άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική ομιλία του Συνταγματάρχη Δημητρίου Τσαρούχα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των επισήμων και των επισκεπτών στο Μουσείο όπου εκτίθενται και διασώζονται πολεμικά και ιστορικά κειμήλια της εποχής και αμέσως μετά δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Σαρανταπόρου.

Στην τελετή παρέστησαν, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Μαρία Γαλλιού, πρώην διοικητές της 1ης Στρατιάς, εκπρόσωποι του στρατού και της αεροπορίας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της γύρω περιοχής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες