ΛΑΡΙΣΑ

Ο Στέλιος Τσικριτσής στο πλευρό των μαθητών του υπό κατάληψη 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου (φωτό)

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, συνοδευόμενους από τους αντιδημάρχους Ευγενία Μαμανού και Νίκο Νταλαγιάννη, βρέθηκε σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου «Αχιλλέας Τζάρτζανος», το οποίο τελεί υπό κατάληψη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους μαθητές και εκπροσώπους του 15μελούς Συμβουλίου.

Οι μαθητές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και αιτιολόγησαν την απόφαση τους να προχωρήσουν κοινοποιώντας παράλληλα τα αιτήματά τους.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα δίκαια αιτήματά τους, αναφέροντας ότι τα προβλήματα που έθεσαν, οφείλονται κατά βάση στην χρόνια υποχρηματοδότηση της Παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις και τόνισε πως οι νέες ρυθμίσεις με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών γέννησαν νέα προβλήματα.

Όλοι οι παραπάνω σχεδιασμοί, εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ΕΕ- κεφαλαίου και κυβερνήσεων παράλληλα, με στόχο στην υποβάθμιση των σχολείων και της παιδείας συνολικότερα, την παράδοση τους στις δυνάμεις της αγοράς και την ιδιωτικοποίηση. Και από αυτή την άποψη η δημοτική αρχή του Τυρνάβου,  απαιτεί και διεκδικεί την εξασφάλιση από το κράτος όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκτός από την συμπαράστασή του ο Δήμαρχος Τυρνάβου, ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της δημοτικής αρχής για την επίλυση μιας σειράς από λειτουργικά προβλήματα, καλώντας την ίδια στιγμή τους μαθητές να οργανωθούν μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, και να αγωνιστούν από κοινού με τους εκπαιδευτικούς τους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τη δημοτική αρχή μπροστάρη.

«Η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σας, σε όποια μορφή κινητοποίησης διαλέξετε. Σας καλούμε να περιφρουρήσετε το σχολείο σας και να μην επιτρέψετε βανδαλισμούς ή εκτροπή του αγώνα σας», ήταν τα λόγια του δημάρχου κλείνοντας μέσα σε χειροκροτήματα την παρέμβασή τους προς τους μαθητές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες