ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Διαρροή νερού εδώ και έναν μήνα στις Αλυκές – Στο …περίμενε οι κάτοικοι από τη ΔΕΥΑΜΒ

Πολλά και καθημερινά είναι τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Βόλου με τη ΔΕΥΑΜΒ. Εκτός από τους υπέρογκους λογαριασμούς, που στέλνει η Επιχείρηση σκορπώντας «εγκεφαλικά» στους δημότες, που τρέχουν να προβούν σε διακανονισμούς, εκτός από το νερό κακής ποιότητας και γεμάτο χλώριο, που τρέχει στις βρύσες τω σπιτιών, αλλά κανείς δεν το καταναλώνει, αλλά το πληρώνει και μάλιστα πολύ «αλμυρά», δεν μπορούν να συνεννοηθούν με την Υπηρεσία ώστε συνεργείο να προσεγγίσει την περιοχή τους και να διορθώσει βλάβη διαρροής…

Οι Αλυκές πέρυσι αλλά και φέτος υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Οι πλημμύρες του 2023 άφησαν πίσω τους «ανοιχτές» πληγές και φέτος κάτοικοι και επιχειρηματίες είδαν την περιοχή τους άδεια από επισκέπτες και πλήρως υποβαθμισμένη.

Όπως σημειώνουν δεν αντέχουν να βλέπουν την περιοχή τους να μαραζώνει και να μην επιλύονται ούτε τα καθημερινά προβλήματα, όπως διαρροές.

Κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το magnesianews.gr και κατήγγειλε ότι εδώ και έναν μήνα, ίσως και παραπάνω υπάρχει μία διαρροή νερού από το υδραγωγείο, που υδρεύεται η περιοχή, με το νερό να σχηματίζει ποτάμι και να κατεβαίνει μέχρι και την παραλιακή οδό.

Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι κάτοικοι ενημέρωσαν τη ΔΕΥΑΜΒ για τη διαρροή και πήραν την απάντηση ότι «θα επιληφθούμε του θέματος». Ακόμη βέβαια βρίσκονται στο ..περίμενε, καθώς κανένα συνεργείο δεν εμφανίστηκε για να επιδιορθώσει τη βλάβη.

«Εάν μας πουν ότι δεν έχουμε νερό να πιούμε, σε αυτό θα οφείλεται, αφού αφήνουν διαρροές νερού χωρίς να τις επιδιορθώσουν άμεσα και χάνεται τόσο νερό», είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος, ο οποίος μάλιστα με το φακό του αποτύπωσε την ποσότητα του νερού, που χάνεται και γεμίζει τις γειτονιές των Αλυκών, μετατρέποντας τους δρόμους σε λασπόδρομους.

Οι κάτοικοι στην περιοχή, ζητούν να επιληφθεί άμεσα του θέματος η ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μην τρέχει άσκοπα το νερό, να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι και η περιοχή τους να βρει επιτέλους τον βηματισμό της.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες